Vastgesteld bestemmingsplan/herstelbesluit en verleende omgevingsvergunning clubgebouw BMC, Ganzenpoelendijk 10 te Bredevoort.

Logo Aalten

Het bestemmingsplan ‘Landelijk gebied, herstelbesluit 2020 BMC’ is op 23 februari 2021 gewijzigd vastgesteld door de gemeenteraad en de omgevingsvergunning voor de bouw van een clubgebouw aan de Ganzenpoelendijk 10 te Bredevoort is op 25 februari 2021 verleend door burgemeester en wethouders.

Het betreft een bestemmingsplan/herstelbesluit conform artikel 3.1 van de Wet ruimtelijke ordening (bestemmingsplan/herstelbesluit) en een omgevingsvergunning conform artikelen 2.1 lid 1 onder a Wabo (bouwen).

Doel en ligging

Het bestemmingsplan voorziet in de planologische en landschappelijke inpassing van het clubgebouw. De omgevingsvergunning maakt de feitelijke realisatie/bouw van het clubgebouw mogelijk.

Coördinatieregeling Wet ruimtelijke ordening

De procedure voor het herstelbesluit/bestemmingsplan en die voor de omgevingsvergunning worden gecoördineerd uitgevoerd op grond van artikel 3.30 e.v. Wet ruimtelijke ordening. Dit betekent dat het vastgestelde bestemmingsplan/herstelbesluit en de verleende omgevingsvergunning gelijktijdig ter inzage liggen. Het doorlopen van deze procedure heeft tot gevolg dat de rechtsbescherming gebundeld plaatsvindt.

Waar ter inzage

Met ingang van woensdag 10 maart 2021 liggen het raadsbesluit met bijbehorende stukken en de omgevingsvergunning voor iedereen ter inzage gedurende een termijn van zes weken. Het planidentificatienummer is NL.IMRO.0197.BP00103-VG01. De stukken zijn te bekijken via www.ruimtelijkeplannen.nl of via onze website www.aalten.nl onder Inwoners/Nieuws/Bekendmakingen. De omgevingsvergunning is als bijlage bij de toelichting van het bestemmingsplan/herstelbesluit gevoegd. De stukken liggen ook ter inzage in het gemeentekantoor, Hofstraat 8 te Aalten.

Beroep

Gedurende de termijn van de terinzagelegging kan beroep worden ingesteld door een belanghebbende die:

a. tijdig een zienswijze omtrent het ontwerp van het bestemmingsplan/omgevingsvergunning kenbaar heeft gemaakt dan wel

b. aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest een zienswijze bij de gemeenteraad/het college over het ontwerp van het bestemmingsplan/omgevingsvergunning naar voren te brengen.

De beroepstermijn is van donderdag 11 maart tot en met woensdag 21 april 2021.

Uw beroepschrift kunt u indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het instellen van beroep schorst de besluiten niet. Degene die beroep instelt kan daarnaast een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de Voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend treden de besluiten niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Informatie

Wilt u ondersteuning bij het inzien van bestemmingsplannen op www.ruimtelijkeplannen.nl of hebt u andere vragen? Neem dan contact op met de gemeente via ons Klant Contact Centrum, telefoon (0543) 49 33 33. U kunt ook een e-mail sturen naar gemeente@aalten.nl.

 

Naar boven