Chw bestemmingsplan Engweg 9 onherroepelijk

Logo Amersfoort

Inhoud van het plan

Het ‘Chw bestemmingsplan Engweg 9’ maakt de herontwikkeling mogelijk van de locatie Engweg 9, van een perceel met een maatschappelijke functie naar een perceel met een woonfunctie. Woningcorporatie Portaal gaat er een gebouw ten behoeve van 20 sociale huur appartementen bouwen in 3 bouwlagen met parkeerplaatsen op maaiveld onder het gebouw. Om de nieuwe appartementen goed te kunnen bereiken wordt het openbaar gebied tussen de locatie en de Engweg heringericht. Deze herinrichting is mogelijk op basis van het bestemmingsplan. Hoe de uiteindelijke herinrichting er uit gaat zien wordt meegenomen in het project voor de reconstructie van de Engweg als geheel, om zo een goede aansluiting op de Engweg te realiseren. Het project voor de reconstructie van de Engweg is inmiddels gestart. Omwonenden worden bij dat project betrokken.

 

Gevoerde procedure

De gemeenteraad van Amersfoort heeft 15 december 2020 bij besluitnummer 1159963 het ‘Chw bestemmingsplan Engweg 9’ gewijzigd vastgesteld. Het vastgestelde bestemmingsplan en het raadsbesluit hebben van 25 december 2020 tot en met 4 februari 2021 ter inzage gelegen, waarbij beroep kon worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Van deze gelegenheid is geen gebruik gemaakt. Daarmee is het bestemmingsplan met ingang van 5 februari 2021 onherroepelijk geworden.

 

Inzien

U kunt de stukken digitaal raadplegen via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl

(het identificatienummer van het plan is NL.IMRO.0307.BP00155-0301) en via de gemeentelijke website amersfoort-in-beeld.

 

Naar boven