Werklandschap Rosmalense Plas, ontwerpbestemmingsplan en ontwerp omgevingsvergunning (coördinatieregeling)

Logo 's-Hertogenbosch

Kennisgeving op grond van artikel 3.8 lid 1 en op grond van paragraaf 3.6.1 van de Wet ruimtelijke ordening en de Coördinatieverordening Wro gemeente ‘s-Hertogenbosch

 

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Werklandschap Rosmalense Plas’ (NL.IMRO.0796.0002389-1301) met ingang van 8 maart 2021, gedurende zes weken ter inzage ligt. Tegelijkertijd ligt er een ontwerp omgevingsvergunning voor ontwikkeling van een kantoorgebouw op de meest noordelijke kavel langs de A2/A59.

 

Het plangebied wordt grofweg begrensd door de A2/A59, bedrijventerrein Empel Zuid, de Empelseweg en de Rosmalense Plas. Op dit moment is op het plangebied het bestemmingsplan Bedrijventerreinen Empel 3e fase van kracht. Het geldende bestemmingsplan laat op het bedrijventerrein geen kantoren toe. Het ontwerp bestemmingsplan dat nu ter inzage ligt maakt kantoorfuncties langs de A2/A59 mogelijk. Daardoor wordt dit deel meer een werklandschap in plaats van een bedrijventerrein. Bovendien zijn in het ontwerp bestemmingsplan de regels geactualiseerd. Naast het ontwerp bestemmingsplan ligt voor het werklandschap een ontwerp beeldkwaliteitsplan ter inzage. Met dit ontwerp beeldkwaliteitsplan wil de gemeente de gewenste architectonische kwaliteit in het werklandschap vastleggen.

 

Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning worden gecoördineerd voorbereid op grond van de coördinatieregeling zoals opgenomen in paragraaf 3.6.1 van de Wet ruimtelijke ordening en in de Coördinatieverordening Wro gemeente ’s-Hertogenbosch. Dit betekent dat de procedure tot verlening van de omgevingsvergunning voor de ontwikkeling van het kantoorgebouw gelijk oploopt met de bestemmingsplanprocedure

Wilt u reageren?

In de periode dat een ontwerpbestemmingsplan, de ontwerp omgevingsvergunning en het ontwerp beeldkwaliteitsplan ter inzage ligt, kan iedereen op de ontwerp besluiten schriftelijk of mondeling een zienswijzen indienen.

 

Wilt u reageren op het ontwerpbestemmingsplan en /of het ontwerp beeldkwaliteitsplan ?

  • Uw schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar: De gemeenteraad van ‘s-Hertogenbosch, Postbus 12345, 5200 GZ ’s-Hertogenbosch. Graag onder vermelding van zaaknummer 8781599.

  • Ook is het mogelijk om uw zienswijze digitaal in te dienen met DigiD. U kunt daarvoor naar het digitale formulier (ook via de URL: www.s-hertogenbosch.nl/digitalezienswijze).

  • Wilt u mondeling een zienswijze naar voren brengen? Hiervoor kunt u terecht bij de heer P. van Dongen tel. (073) 615 55 29.

  •  

Wilt u reageren op de omgevingsvergunning?

  • Uw schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar: Het college van burgemeester en wethouders van ‘s-Hertogenbosch, Postbus 12345, 5200 GZ ’s-Hertogenbosch. Graag onder vermelding van zaaknummer WB00055560.

  • Ook is het mogelijk om uw zienswijze digitaal in te dienen met DigiD. U kunt daarvoor naar het digitale formulier (ook via de URL: www.s-hertogenbosch.nl/digitalezienswijze).

  • Wilt u mondeling een zienswijze naar voren brengen? Hiervoor kunt u terecht bij de heer P. van Dongen, tel. (073) 615 55 29.

 

Het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerp omgevingsvergunning liggen met bijbehorende stukken ter inzage in het Stadskantoor. Ook vindt u de stukken op onze internetsite www.s-hertogenbosch.nl/ruimtelijkeplannen. Het ontwerp bestemmingsplan kunt u ook vinden op www.ruimtelijkeplannen.nl (hier kunt u ook de authentieke bestanden vinden). Het ontwerp beeldkwaliteitsplan is daar te vinden onder bijlage 6 van het ontwerp bestemmingsplan Werklandschap Rosmalense Plas.

 

Wilt u de ontwerp omgevingsvergunning voor het kantoorgebouw op de meest noordelijke perceel langs de A2/A59 digitaal ontvangen en inzien, dan vraagt u een exemplaar aan via de link Omgevingsvergunning - Gemeente ’s-Hertogenbosch (s-hertogenbosch.nl). Onder het kopje “Omgevingsvergunningen ter inzage” leest u hoe u dat doet.

 

In verband met het coronavirus is het Stadskantoor beperkt geopend. U kunt alleen voor spoedgevallen en op afspraak terecht. Hierdoor is inzage van de papieren versie van de ontwerp besluiten op dit moment niet altijd mogelijk. Mocht u niet in de gelegenheid zijn om de stukken digitaal (via www.s-hertogenbosch.nl/ruimtelijkeplannen of www.ruimtelijkeplannen.nl) te raadplegen, neem dan contact op met de heer P. van Dongen, tel. (073) 615 55 29. Samen zoeken we dan naar een gepaste oplossing.

Naar boven