Rectificatie bekendmaking omgevingsvergunning en verklaring van geen bedenkingen project ‘Steiger Rhoonse veer’ in Oud-Beijerland ter inzage

Logo Hoeksche Waard

Deze bekendmaking betreft een rectificatie van de eerdere bekendmaking van 19 december 2020. De rectificatie is noodzakelijk, omdat bij de eerdere bekendmaking de stukken niet digitaal beschikbaar werden gesteld. Hiermee wordt dit hersteld.

Inhoud en doel van het project

Er is een aanvraag omgevingsvergunning ingediend voor het vervangen en verplaatsen van de aanlegsteiger ‘Rhoonse veer’ in het centrum van Oud-Beijerland. De aanlegsteiger wordt gebruikt voor voet- en fietsvaarverkeer tussen Rhoon, Oud-Beijerland, Spijkenisse en Oude Tol. De bestaande steiger wordt gesloopt en vervangen door een nieuwe steiger. De nieuwe steiger wordt op een andere plaats gelegd. De verplaatsing van de steiger is in strijd met het bestemmingsplan.

De ontwerp stukken lagen ter inzage

De ontwerp omgevingsvergunning, de ontwerp verklaring van geen bedenkingen en de bijbehorende lagen met ingang van 10 oktober tot en met 20 november 2020 ter inzage. Er zijn geen zienswijzen ingediend.

De ontwerp stukken zijn definitief

Burgemeester en wethouders van gemeente Hoeksche Waard hebben de gevraagde omgevingsvergunning definitief verleend. Dit doen zij door af te wijken van het bestemmingsplan met gebruikmaking van het zogenaamde ‘Wabo-projectbesluit’ (artikel 2.1, lid 1 onder c Wet algemene bepalingen Omgevingsrecht). Voordat de omgevingsvergunning kan worden verleend moet de gemeenteraad besluiten een verklaring van geen bedenkingen te geven. De gemeenteraad heeft op 22 september 2020 ingestemd met het geven van een ontwerpverklaring van geen bedenkingen. De ontwerpverklaring van geen bedenkingen is automatisch een definitieve, omdat er geen zienswijzen zijn ingediend.

Ter inzage

De omgevingsvergunning, de verklaring van geen bedenkingen en de bijbehorende liggen met ingang van 9 januari tot en met 19 februari 2021 ter inzage. U kunt de stukken bekijken via de volgende website:

Wanneer u de stukken in het gemeentehuis of een servicepunt wilt inzien, kunt u een afspraak maken met het team Omgeving, bereikbaar via telefoonnummer 140186.

Beroep indienen

Tegen dit besluit staat rechtstreeks beroep open bij de Raad van State.

Een beroepschrift kan met ingang van 9 januari tot en met 19 februari 2021 worden ingediend door een belanghebbende die:

  • *

    aantoont dat hij/zij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze tegen het ontwerpbesluit in te dienen.

In het beroepschrift moeten in ieder geval de volgende gegevens vermeld worden:

  • *

    de naam en adres van de indiener;

  • *

    de datum waarop u de brief verzendt (de dagtekening);

  • *

    een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • *

    een kopie van het besluit;

  • *

    de reden waarom u in beroep gaat;

  • *

    een ondertekening met naam en handtekening.

Het beroepschrift kan worden gestuurd aan:

Raad van State

Afdeling Bestuursrechtspraak

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

Mogelijkheid tot uitstellen van het in werking treden van het vaststellingsbesluit via een voorlopige voorziening

Het besluit treedt in werking een dag nadat de beroepstermijn is verstreken.

Om te voorkomen dat het in werking treedt, kan een belanghebbende een voorlopige voorziening vragen bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Wanneer een belanghebbende gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indient bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Vragen?

Voor vragen over het bestemmingsplan kunt u terecht bij Éowyn van Miltenburg via telefoonnummer 088 – 647 37 77of via e-mail eowyn.vanmiltenburg@gemeentehw.nl.

Naar boven