Bekendmaking terinzagelegging gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Stedelijk Gebied, woningbouwlocaties Molenakkers en Denestraatse akkers, Reusel’, beeldkwaliteitsplan ‘Locatie Molenberg 75-77 te Reusel’ en Besluit hogere grenswaarden

Logo Reusel-De Mierden

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Reusel-De Mierden maken op grond van artikel 3.8 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 26 januari 2021 het bestemmingsplan ‘Stedelijk gebied, woningbouwlocaties Molen Akkers en Denestraatse Akkers, Reusel’ gewijzigd heeft vastgesteld. Daarnaast is het beeldkwaliteitsplan ‘Locatie Molenberg 75-77 te Reusel’ vastgesteld als wijziging van de welstandsnota.

Op 3 december 2020 heeft het college van burgemeester en wethouders van Reusel-De Mierden een besluit genomen ter vaststelling van hogere waarden op grond van de Wet geluidhinder voor deze ontwikkeling.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan, het beeldkwaliteitsplan en besluit hogere grenswaarden liggen met ingang van maandag 8 maart 2021 gedurende zes weken ter inzage.

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan voorziet in:

  • beëindiging en sanering van het voormalig bedrijf aan de Molenberg 77 in combinatie met woningbouw van 16 woningen op dit terrein en de bouw van 31 woningen op het perceel direct ten zuiden van de plas;

  • het realiseren van twee grondgebonden woningen op het perceel aan de kruising Reeneik-Denestraat;

  • het realiseren van gestapelde woningbouw met maximaal 28 appartementen op de kruising Reeneik-Randweg-Oost;

  • het realiseren van 13 grondgebonden woningen op de kruising Rijperspad-Hulselsedijk;

  • het realiseren van één Ruimte voor Ruimte woning naast Rouwenbogt 1, waarbij de voormalige intensieve veehouderij op het adres Rouwenbogt 1 wordt gesaneerd. Er wordt 1.000 m2 stallen gesloopt en de overige stallen worden omgezet naar ruimte voor statische opslag en categorie 2-bedrijven. Daarnaast wordt de intensieve veehouderij op het adres Gildepad 2 omgezet naar een bedrijfsbestemming met ruimte voor statische opslag.

 

Het bestemmingsplan bestaat uit een toelichting, planregels en verbeelding.

Beeldkwaliteitsplan

Het beeldkwaliteitsplan omschrijft de beoogde visuele uitstraling van de gebouwen en de openbare ruimte van het gebied Molenberg en wordt onderdeel van de gemeentelijke welstandsnota.

 

Besluit hogere grenswaarden

Het besluit hogere grenswaarden is nodig omdat bij een deel van de woningen en de appartementen niet kan worden voldaan aan de voorkeurgrenswaarde voor geluid van de weg Randweg-Oost (N269). De geluidsbelasting blijft wel binnen de maximale grenswaarde van de Wet geluidhinder. Het college kan daarom een hogere waarde vaststellen.

 

Gewijzigde vaststelling

Het door de gemeenteraad vastgestelde bestemmingsplan is gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. De wijzigingen zijn weergegeven in de Nota van Zienswijzen, die als bijlage 36 bij de toelichting van het bestemmingsplan is opgenomen.

 

Inzage

Het bestemmingsplan, beeldkwaliteitsplan en besluit hogere grenswaarden liggen met ingang van 8 maart 2021 tot en met 18 april 2021 ter inzage in de centrale hal van het gemeentehuis.

Een bezoek aan het gemeentehuis om het bestemmingsplan in te zien is weliswaar mogelijk, maar wordt gezien de corona-maatregelen als minder gewenst beschouwd en kan alleen op afspraak. Het maken van een afspraak kan via 0497 – 650 650.

Tegen betaling van leges kunt u kopieën krijgen van de ter inzage liggende stukken.

 

U kunt het bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan ook digitaal raadplegen op:

  • de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze site kunt u zoeken op het plannummer: (NL.IMRO.1667.BPRwoon1023-VAST). Het beeldkwaliteitsplan is op deze site als bijlage 2 bij de toelichting van het bestemmingsplan opgenomen.

  • de gemeentelijke website: www.reuseldemierden.nl/bestemmingsplannen

 

Beroep

Als u het niet eens bent met het besluit van de gemeenteraad en/of het besluit van het college van burgemeester en wethouders, kunt u beroep instellen tegen het bestemmingsplan en/of het besluit hogere grenswaarden. U kunt alleen beroep instellen als u belanghebbende bent. Daarnaast moet één van de volgende situaties voor u van toepassing zijn:

  • U heeft eerder een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan ingediend bij de gemeenteraad en/of een zienswijze tegen het ontwerpbesluit hogere grenswaarde bij het college van burgemeester en wethouders.

  • U kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat was om eerder een zienswijze bij de gemeenteraad en/of het college van burgemeester en wethouders in te dienen.

 

Tegen het besluit tot vaststelling van het beeldkwaliteitsplan als wijziging van de welstandsnota is geen beroep mogelijk.

 

Waar indienen beroep?

U gaat in beroep door een brief te sturen aan de Raad van State. U heeft hiervoor 6 weken de tijd. Dit is de beroepstermijn. De beroepstermijn is van 8 maart 2021 tot en met 18 april 2021. Stuur uw brief uiterlijk 18 april 2021 naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA in Den Haag. U kunt ook digitaal beroep instellen, maar niet per mail. Meer informatie hierover staat op de website www.raadvanstate.nl. Voor het instellen van beroep bij de Raad van State moet u betalen. Dit is het zogenaamde griffierecht.

 

 

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan, beeldkwaliteitsplan en besluit hogere grenswaarde treden in werking op 19 april 2021. Dit is de eerste dag na afloop van de beroepstermijn van 6 weken.

 

Heeft u op tijd beroep ingesteld en wilt u niet dat het bestemmingsplan en/of besluit in werking treden op 19 april 2021? Dan moet u een ‘verzoek om voorlopige voorziening’ indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dit is een aparte procedure waarin de voorzitter het besluit kan nemen om het bestemmingsplan en/of besluit hogere grenswaarde niet in werking te laten treden totdat er een uitspraak is gedaan in uw beroepszaak. Als u een verzoek om voorlopige voorziening indient, moet u daar griffierecht voor betalen.

 

Vragen?

Voor het inwinnen van nadere informatie kunt u contact opnemen met Steffie Renders. U bereikt haar van maandag tot en met donderdag via het telefoonnummer (0497) 650 650 of via het e-mailadres s.renders@reuseldemierden.nl.

 

 

Reusel, 5 maart 2021

het college van burgemeester en wethouders,

mr. R.P.B.M. Brekelmans A.J.M.H. van de Ven

Secretaris Burgemeester

Naar boven