Terinzagelegging ontwerpbesluit Wet geluidhinder

Logo Dronten

 

Het college van Dronten maakt bekend dat, op grond van artikel 3:44 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 110c van de Wet geluidhinder, er stukken ter inzake liggen.

 

Er is een omgevingsvergunning aangevraagd voor een wooncomplex met kleinschalige detailhandel en horeca aan het Koning Willem-Alexanderplein. Het plangebied bevindt zich binnen de wettelijke geluidszone van De Noord en de Energieweg/Spoordreef. Meerdere appartementen in het complex zullen vanwege het (rail)verkeer op De Noord en de Energieweg/Spoordreef en het spoor een hogere geluidsbelasting ondervinden dan de voorkeursgrenswaarde genoemd in de Wet geluidhinder. De maximale ontheffingswaarde wordt niet overschreden.

 

Het ontwerpbesluit en andere ter zake zijnde stukken liggen met ingang van 11 maart 2021 tot en met 29 april 2021, gezamenlijk met de ontwerp omgevingsvergunning ter inzage. U kunt op werkdagen van 09:00 uur tot 17:00 uur een afspraak maken om de stukken in te zien in het gemeentehuis, De Rede 1, in Dronten. Desgewenst kan een mondelinge toelichting worden gegeven op het besluit. Dit kan door een afspraak te maken tel: 14 .

 

Zienswijze

Belanghebbenden kunnen gedurende de ter inzage legging gemotiveerde zienswijzen schriftelijk bij ons college inbrengen. Degene, die haar/zijn zienswijzen inbrengt, kan schriftelijk verzoeken haar/zijn persoonlijke gegevens niet bekend te maken.

Op verzoek via 14 0321 kunnen mondeling zienswijzen worden ingebracht. In dat geval wordt een gedachtewisseling gehouden over het ontwerp van de beschikking met vertegenwoordigers van de gemeente.

 

Tenslotte is het van belang te weten dat alléén degenen die zienswijzen hebben ingebracht zoals hierboven beschreven en belanghebbend zijn, te zijner tijd naar aanleiding van het definitieve besluit tot het verlenen van de hogere waarden beroep kunnen instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Dronten, 10 maart 2021.

 

 

Het college van Dronten,

secretaris, drs. T. van Lenthe;

burgemeester, drs. J.P. Gebben.

Naar boven