Ontwerp bestemmingsplan “De Hemmen III” en beeldkwaliteitsplan “De Hemmen III”, Súdwest-Fryslân

Logo Súdwest-Fryslân

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij het ontwerp van het bestemmingsplan “De Hemmen III” en bijbehorend beeldkwaliteitsplan “De Hemmen III” ter inzage leggen.

Wat houdt dit bestemmingsplan in?

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het gebied dat globaal gelegen is aan de westkant van Sneek. Het plangebied wordt aan de noord- en oostzijde begrensd door de snelweg N7. Aan de zuid- en westzijde grenst het gebied aan agrarisch gebied, waarbij de zuidelijke punt aansluit op de Alde Hemdyk. De aansluiting met de N7 maakt deel uit van het plangebied. De voorgenomen situatie bestaat uit de realisatie van maximaal 25 hectare netto uitgeefbaar bedrijventerrein die landschappelijk wordt ingepast. Bij recht wordt 12,5 hectare direct mogelijk gemaakt, de andere 12,5 hectare is met een wijzigingsbevoegdheid geregeld waarbij de agrarische bestemming (deels) omgezet kan worden naar bedrijventerrein.

Wat houdt het beeldkwaliteitsplan in?

Tegelijkertijd met dit bestemmingsplan is ook een beeldkwaliteitsplan opgesteld. De in het beeldkwaliteitsplan vastgestelde richtlijnen vormen zowel het kader voor de ontwikkeling van het gebied, als het kader voor de welstandsbeoordeling van de bouwplannen. Het beeldkwaliteitsplan wordt gelijktijdig met het bestemmingsplan in procedure gebracht en zal uiteindelijk onderdeel uitmaken van de Welstandsnota.

Besluit vormvrije m.e.r.-beoordeling

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat zij op grond van de Wet milieubeheer op 9 februari 2021 een beslissing hebben genomen ten aanzien van de vormvrije m.e.r.-beoordeling voor de ontwikkelingen binnen het bestemmingsplan ‘De Hemmen III. Uit de vormvrije m.e.r.-beoordeling die ten behoeve van deze ontwikkelingen is uitgevoerd, blijkt dat er geen significantie nadelige gevolgen voor het milieu zijn die het maken van een milieueffectrapport dan wel milieueffectbeoordelingsrapport rechtvaardigen. Er kan worden volstaan met de uitgevoerde vormvrije m.e.r.-beoordeling. De vormvrije m.e.r.-beoordeling is als bijlage bij het ontwerpbestemmingsplan gevoegd.

Wanneer en waar kunt u de stukken inzien?

Het ontwerp van dit bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan kunt u inzien vanaf 5 maart 2021 tot en met 15 april 2021.

Dit kan bij de gemeentelijke loketten in Bolsward en Sneek. In dat geval verzoeken wij u vooraf een afspraak te maken met de heer B. de Jong van Team Ruimtelijke Ontwikkeling en Economische Zaken via het algemeen telefoonnummer 140515.

Beide ontwerpplannen zijn te bekijken op de website www.ruimtelijkeplannen.nl

Het planidentificatienummer van het bestemmingsplan is: NL.IMRO.1900.2018oostBPHemmen3-ontw

Hoe kunt u reageren?

Tijdens de bovengenoemde inzagetermijn kan iedereen schriftelijk:

  • 1.

    zijn zienswijze indienen over het ontwerpbestemmingsplan;

  • 2.

    een inspraakreactie indienen over het ontwerpbeeldkwaliteitsplan.

De zienswijzen en/of inspraakreactie kunt u sturen naar de gemeenteraad van Súdwest-Fryslân, Postbus 10.000, 8600 HA te Sneek.

Wilt u uw zienswijze en/of inspraakreactie mondeling geven? Dat kan door het maken van een afspraak met de heer B. de Jong van Team Ruimtelijke Ontwikkeling en Economische Zaken via het algemeen telefoonnummer 140515. U moet dit doen vóór 1 april 2021.

Naar boven