Gemeente Heerhugowaard - vaststelling bestemmingsplan - Gerard Douplantsoen, fase 3

Logo Heerhugowaard

Burgemeester en wethouders van Heerhugowaard maken bekend dat De gemeenteraad op 16 februari 2021 het bestemmingsplan Gerard Douplantsoen, fase 3 ongewijzigd heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan wordt met ingang van zaterdag 6 maart voor een periode van zes weken ter inzage gelegd.

Inhoud bestemmingsplan

Voor de oostelijk gelegen gronden van het plangebied Gerard Douplantsoen zijn in onderling overleg tussen gemeente, omwonenden en de woningcorporatie Woonwaard, plannen voorbereid voor de ontwikkeling van 14 grondgebonden woningen en 16 appartementen met galerij. De invulling van dit deel van het Gerard Douplantsoen is onderdeel van het al gerealiseerde (bestemmings)plan ‘Hugo-Oord’ en beperkt zich tot voltooiing van fase 3 van deze inbreilocatie.

Terinzagelegging

Het vastgestelde bestemmingsplan is digitaal te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Als u bij de zoekterm de naam Gerard Douplantsoen invult of de volgende code invult: NL.IMRO.0398.BP93GERARDDOU-VA01, wordt u direct naar het plan geleid.

Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus dient u voor het inzien van de papieren stukken vooraf een afspraak te maken. U kunt hiervoor telefonisch contact opnemen met het klantcontactcentrum via telefoonnummer 14072 of een e-mail te sturen aan: s.jager@heerhugowaard.nl

Beroepsmogelijkheden

Met ingang van 6 maart kan een belanghebbende gedurende een periode van zes weken beroep worden ingesteld bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Onder een belanghebbende wordt verstaan:

  • Een belanghebbende die aantoont dat hij/zij redelijkerwijs niet in staat is geweest gedurende de ter inzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan overeenkomstig artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening, juncto artikel 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, zijn/haar zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken.

Het bestemmingsplan treedt inwerking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Hert instellen van beroep schorst de inwerkingtreding van het bestemmingsplan niet op. Als gedurende de beroepstermijn met betrekking tot het vaststellingsbesluit, naast het beroep, bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Een beroepschrift dient, o.v.v. de naam van het bestemmingsplan, te worden gericht aan:

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA ’s-Gravenhage

Een verzoek om een voorlopige voorziening dient, o.v.v. naam van het bestemmingsplan en beroepschrift, te worden gericht aan:

De voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA ’s Gravenhage

Voor zowel het instellen van beroep als het doen van een verzoek om een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Heerhugowaard, 5 maart 2021

Burgemeester en wethouders van Heerhugowaard

09RO03S

Naar boven