Kennisgeving ontwerpbesluit weigering Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) uitgebreide voorbereidingsprocedure, inzake aanvraag omgevingsvergunning met zaaknummer Z2020-Z005954 en OLO-nummer 4954787 op het adres Emmastraat 42 t/m 44 te Amsterdam

Logo Amsterdam

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Amsterdam maakt bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) voornemens is om:

  • de omgevingsvergunning te weigeren voor het sloop- nieuwbouwproject op het adres Emmastraat 42 t/m 44 te Amsterdam,

    met bestemming daarvan tot een gezondheidzorg- en kantoorinrichting, met bijbehorende neven functies,

  • geen toestemming te geven voor het afwijken van het geldende bestemmingsplan ‘Museumkwartier en Valeriusbuurt’ en ‘Museumkwartier en Valeriusbuurt, 1e herziening’ (met toepassing van artikel 2.12 eerste lid sub a, onder 3 Wabo) en

  • geen toestemming te geven voor het slopen van een bouwwerk in een beschermd stads- of dorpsgezicht (artikel 2.1, eerste lid, onder h, van de Wabo).

Ter inzage legging

De aanvraag, het conceptbesluit weigering en bijbehorende stukken liggen ter inzage met ingang van 9 maart 2021 tot en met 20 april 2021. De mededeling hiervan kan tevens digitaal bekeken worden via onze internetsite www.amsterdam.nl/bekendmakingen en via www.officiëlebekendmakingen.nl.

Opvragen van de stukken

Het conceptbesluit weigering en bijbehorende stukken kunt u, gedurende de genoemde periode, digitaal opvragen door een verzoek te sturen naar stadsloket.zuid.vergunningen.dvl@amsterdam.nl.

Om het conceptbesluit weigering en bijbehorende stukken in te zien kunt u, gedurende de genoemde periode, een afspraakverzoek sturen naar stadsloket.zuid.vergunningen.dvl@amsterdam.nl.

De afspraken worden gepland tijdens de openingstijden van stadsdeel Zuid, aan de President Kennedylaan 923, conform actuele maatregelen van de Rijksoverheid tegen het coronavirus https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19 .

Zienswijzen

Gedurende genoemde periode kunt u uw zienswijze met betrekking tot deze aanvraag schriftelijk of mondeling kenbaar maken. Uw schriftelijke zienswijze kunt u sturen aan het algemeen bestuur van de bestuurscommissie van stadsdeel Zuid, postbus 74019, 1070 BA Amsterdam. Voor uw mondelinge reactie kunt u via 14020 contact opnemen met het secretariaat van de afdeling Vergunningen, Toezicht en Handhaving, team Bouw.

Wij maken u erop attent dat slechts beroep tegen de uiteindelijke besluit kan worden ingediend als ook een zienswijze is ingebracht tegen het ontwerpbesluit weigering en men belanghebbend is.

Amsterdam, 8 maart 2021,

Burgemeester en Wethouders van Amsterdam

Naar boven