Vooraankondiging voorbereiding omgevingsplan ‘Tolhek’

Logo Pijnacker-Nootdorp

Burgemeester en wethouders van Pijnacker-Nootdorp maken bekend, dat zij het omgevingsplan Tolhek voorbereiden (artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) en artikel 16.29 Omgevingswet). Dit omgevingsplan geeft regels voor de fysieke leefomgeving voor de woonwijk Tolhek in Pijnacker. Er is gekozen om geen bestemmingsplan maar een omgevingsplan te maken voor deze woonwijk. In de Omgevingswet is het omgevingsplan de ‘opvolger’ van het bestemmingsplan.

 

Procedure

Op dit moment liggen er geen stukken ter inzage en is er nog geen gelegenheid om zienswijzen naar voren te brengen (artikel 1.3.1 lid 2 Bro). Er is evenmin gelegenheid voor onafhankelijke instanties advies uit te brengen over dit voornemen. Zodra het plan er klaar voor is, wordt de terinzagelegging van het ontwerp omgevingsplan gepubliceerd in de Gemeenteberichten in weekblad Telstar/Eendracht alsmede langs elektronische weg (www.pijnacker-nootdorp.nl/terinzage en www.overheid.nl) en in de Staatscourant. Op dat moment wordt de gelegenheid geboden zienswijzen naar voren te brengen. We maken u er nu al attent op, zodat u alert kunt zijn op de formele publicatie van de terinzagelegging.

 

In een themapagina geven we aan hoe burgers, bedrijven, maatschappelijke organisatie en bestuursorganen bij de voorbereiding van dit omgevingsplan worden betrokken (artikel 10.2 Omgevingsbesluit).

 

Meer informatie

Voor meer informatie over deze vooraankondiging kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimte, Belastingen en Gegevensbeheer, team ruimte van de gemeente Pijnacker-Nootdorp, telefoonnummer 14015 of via omgevingsplan@pijnacker-nootdorp.nl.

 

Burgemeester en wethouders van Pijnacker-Nootdorp, 3 maart 2021

 

Naar boven