Gemeente Voorst - Ontwerpbesluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder (Wgh) bestemmingsplan De Vier Erven, Twello

Logo Voorst

Burgemeester en wethouders van Voorst maken het volgende bekend:

De gemeente Voorst heeft het ontwerpbestemmingsplan De Vier Erven, Twello in procedure gebracht, waardoor de bouw van woningen mogelijk wordt gemaakt.

Uit geluidonderzoek is gebleken dat bij rail- en wegverkeer op de locaties Frans Halsstraat en Koningin Julianastraat in Twello een hogere geluidbelasting dan de voorkeurswaarde optreedt. Gelet op deze overschrijding zijn burgemeester en wethouders van plan om voor de bouw van de woningen op grond van artikel 83 van de Wgh een hogere waarde dan de voorkeurswaarde vast te stellen.

Het besluit om ontheffing ligt vanaf 4 maart 2021 voor zes weken voor iedereen ter inzage. Door de corona-uitbraak kunt u het besluit en de bijbehorende stukken alleen op afspraak inzien in de tijdelijke huisvesting van de gemeente Voorst aan de Hietweideweg 20 in Twello. Hiervoor maakt u een afspraak met Waldo Ogg. Zijn telefoonnummer is 0571-27 93 46. Komt u naar het gemeentehuis? Dan vragen wij u om te letten op de landelijke hygiënemaatregelen en een mondmasker te dragen. Voor uw eigen gezondheid en die van onze medewerkers.

Zienswijze

Iedereen kan tijdens de bovengenoemde periode een zienswijze naar keuze schriftelijk of mondeling naar voren brengen. Uw schriftelijke zienswijze richt u aan burgemeester en wethouders, Postbus 9000, 7390 HA Twello. Per e-mail is dit mogelijk via gemeente@voorst.nl. Vermeld daarbij dat het gaat om het ontwerpbesluit hogere grenswaarde bouw woningen. Voor een mondelinge zienswijze neemt u contact op met Waldo Ogg.

Wij betrekken uw zienswijze bij het maken van het definitieve besluit. Bent u het dan niet eens met het definitieve besluit? Dan kan alleen een belanghebbende die tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht beroep instellen tegen het definitieve besluit.

Twello, 3 maart 2021

J.T.H.M. Penninx, burgemeester

E.J.A. Wolbers-Cents, secretaris

Naar boven