Vaststelling bestemmingsplan "Buitengebied Hof van Twente, herziening Deldensestraat ong. Goor" en beeldkwaliteitsplan.

Logo Hof van Twente

Op 19 januari 2021 heeft de raad van de gemeente Hof van Twente het bestemmingsplan "Buitengebied Hof van Twente, herziening Deldensestraat ong. Goor" gewijzigd vastgesteld.

Het beeldkwaliteitsplan is ongewijzigd vastgesteld.

Het plangebied Deldensestraat ongenummerd (ten westen van nummer 156) ligt aan de rand van Goor en vormt daarmee een onderdeel van de overgang tussen het dorp en het buitengebied. Initiatiefnemer is voornemens om het plangebied te herontwikkelen en ter plaatse vier woningen te realiseren. Dit is mogelijk met toepassing van de Rood voor Rood-regeling, waarmee met de sloop van landschapsontsierende bedrijfsbebouwing elders in de gemeente Hof van Twente, het bouwrecht voor het realiseren van vier grondgebonden woningen is verkregen . De voorgenomen ontwikkeling is niet in overeenstemming met het geldende bestemmingsplan. Om de gewenste ontwikkeling mogelijk te maken, is deze herziening van het bestemmingsplan opgesteld.

Tegen de ontwerpplannen zijn twee zienswijze ingediend die hebben geleid tot aanpassing van het bestemmingsplan. Daarnaast is een aantal ambtshalve wijzigingen doorgevoerd in de toelichting, de regels en de verbeelding van het bestemmingsplan. Alle wijzigingen ten opzichte van het ontwerp staan omschreven in de zienswijzennota ontwerpbestemmingsplan 'Buitengebied Hof van Twente, herziening Deldensestraat ong. Goor'.

Het beeldkwaliteitsplan is niet gewijzigd.

Het vastgestelde plan ligt van 4 maart 2021 t/m 14 april 2021 voor een ieder ter inzage en is in te zien:

Tijdens de inzagetermijn kan bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag beroep worden ingesteld door belanghebbenden:

  • 1.

    die tijdig een zienswijze tegen het ontwerp hebben ingediend;

  • 2.

    die kunnen aantonen daar redelijkerwijs niet toe in staat te zijn geweest;

  • 3.

    die het niet eens zijn met de wijzigingen die bij de vaststelling van het plan zijn aangebracht.

Degene die beroep heeft ingesteld kan ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van genoemde Afdeling. Hiermee wordt het bestemmingsplan geschorst.

Het besluit treedt de dag na afloop van de beroepstermijn in werking.

Beschikking hogere waarde Wet geluidhinder.

Burgemeester en wethouders van Hof van Twente maken op grond van de Wet geluidhinder bekend dat zij op 24 november 2020 besloten hebben een hogere grenswaarde (geluid) vast te stellen voor de locatie Deldensestraat ongenummerd te Goor.

Deze beschikking en de bijbehorende stukken liggen gelijktijdig met het bestemmingsplan en de beeldkwaliteitsplannen ter inzage:

• tijdens openingstijden in het gemeentehuis Hof van Twente, de Höfte 7 te Goor;

• op onze website www.hofvantwente.nl/ruimtelijkeplannen;

Belanghebbenden die kunnen aantonen dat ze redelijkerwijs niet in staat zijn geweest een zienswijze tegen de ontwerpbeschikking in te dienen kunnen gedurende bovengenoemde inzagetermijn beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Degene die beroep heeft ingesteld kan ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van genoemde Afdeling.

Het besluit treedt de dag na afloop van de beroepstermijn in werking. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit pas in werking als op dat verzoek is beslist.

3 maart 2021.

Burgemeester en wethouders van Hof van Twente,

drs. H.A.M. Nauta-van Moorsel MPM, burgemeester,

drs. D. Lacroix, secretaris.

Naar boven