Kennisgeving 1.3.1 Bro en inspraak voorontwerpbestemmingsplan ‘Gooweg 21c’

Logo Noordwijk

Het college van burgemeester en wethouders van Noordwijk maakt, overeenkomstig artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening bekend, dat het bestemmingsplan ‘Gooweg21c’ wordt voorbereid. Het voorontwerp van het bestemmingsplan is vrijgegeven voor inspraak.

Plangebied

Het plangebied is gelegen tussen Gooweg 17 en Gooweg 21b te Noordwijkerhout. Het plangebied ligt in het buitengebied van Noordwijkerhout, ten zuidwesten van de kern Noordwijkerhout. Het plangebied betreft het perceel kadastraal bekend gemeente Noordwijkerhout, sectie D, nummer 2690.

Inhoud van het plan

Het bestemmingsplan biedt het juridisch en planologisch kader voor de ontwikkeling van een braakliggend terrein gelegen tussen Gooweg 17 en Gooweg 21b in het buitengebied van Noordwijkerhout, voor het realiseren van een zogenoemde Greenportwoning.

Ter plaatse van het plangebied geldt het bestemmingsplan 'Buitengebied 2015'. De realisatie van de woning is op basis van het vigerende bestemmingsplan niet mogelijk. In het vigerende bestemmingsplan geldt ter plaatse reeds een woonbestemming, er is echter slechtst gedeeltelijk een bouwvlak aanwezig waarbinnen een deel van de woning gebouwd kan worden. Om de bouw van de woning uit te kunnen voeren, is een herziening van het geldende bestemmingsplan ter plaatse door aanpassing van het bouwvlak binnen het plangebied noodzakelijk.

Ter inzage

Het voorontwerpbestemmingsplan ‘Gooweg 21c’ ligt van woensdag 13 januari 2021 tot en met dinsdag 23 februari 2021 ter inzage. Het is in te zien in het gemeentehuis aan de Voorstraat 42 en via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl met de plancodering: NL.IMRO.0575.Gooweg21c-V001. In verband met de geldende beperkingen wegens de volksgezondheid is inzage in het gemeentehuis alleen mogelijk op afspraak. Inzien kan alleen van 9:00-12:00 uur en tussen 14:00-16:00 uur. Voor het maken van een inzage-afspraak kunt u bellen met +31 (0)71 36 60 000. U wordt echter dringend verzocht het plan digitaal te bekijken en alleen een afspraak te maken als dit niet anders kan.

Inspraakreactie

Een inspraakreactie kan door een ieder worden ingediend. Dit moet binnen de termijn van de terinzagelegging (tot en met 23 februari 2021) en kan mondeling, maar bij voorkeur schriftelijk worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van Noordwijk, Postbus 298, 2200 AG Noordwijk, onder vermelding van “inspraak voorontwerpbestemmingsplan ‘Gooweg 21c’ “. Voor een eventuele mondelinge inspraakreactie kunt u contact opnemen met het team Ruimtelijke Ontwikkeling, (071) 36 60 000.

 

Naar boven