Procedure hogere waarden Wet geluidhinder bestemmingsplan Centrale-As, inbreidingslocatie Veenestraat/Eemlandia

Logo Bunschoten

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bunschouten heeft een beschikking hogere waarden Wet geluidhinder (artikel 110a) voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting als gevolg van industrielawaai opgesteld voor een inbreidingslocatie aan de Veenestraat/Eemlandia (b.p. Centrale As). De beschikking ligt vanaf 4 maart 2021 zes weken lang ter inzage in het gemeentehuis van de gemeente Bunschoten.

Het betreft een beschikking ingevolge de Wet geluidhinder voor nog te realiseren inbreiding van negen woningen in de wijk Bunschoten-Zuid. Door gebruikmaking van een in het bestemmingsplan Centrale As opgenomen inbreidingsmogelijkheid en door af te wijken van het bestemmingsplan komen meer woningen dan in aanvang gedacht in de zone voor industrielawaai te liggen. Voor deze extra woningen wordt voorgesteld een hogere grenswaarde vast te stellen.

Naar aanleiding van de ontwerpbeschikking zijn geen zienswijzen ontvangen.

Ter inzage

De beschikking en de bijbehorende stukken liggen van 4 maart 2021 tot en met 15 april 2021 tijdens de openingstijden van het gemeentehuis ter inzage bij de werkeenheid Ruimtelijke Ordening van het team Omgevingsontwikkeling. Vanwege het coronavirus dient u daarvoor eerst een afspraak te maken.

Beroep

Uitsluitend belanghebbenden die schriftelijk of mondeling hun zienswijzen naar voren hebben gebracht tegen de ontwerpbeschikking kunnen binnen zes weken na de dag waarop het besluit op de voorgeschreven wijze bekend is gemaakt beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage). Zij die partij zijn in de hoofdzaak kunnen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak een verzoek indienen om een voorlopige voorziening te treffen.

Voor het behandelen van het beroepschrift en voor het behandelen van een verzoek om een voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven. Over de hoogte en de wijze van betaling van het griffierecht kunt u informatie verkrijgen bij de Raad van State, tel. (070) 426 44 26.

Bunschoten, 3 maart 2021

Naar boven