Vastgesteld bestemmingsplan Buitengebied (Brabant Water Aalsterweg)

Logo Eindhoven

De gemeenteraad van Eindhoven heeft op 23 februari 2021 het bestemmingsplan vastgesteld.

Dit bestemmingsplan heeft betrekking op het vernieuwen van de zuiveringsinstallatie voor het drinkwater en bijbehorende installaties van Brabant Water aan de Aalsterweg/Antoon Coolenlaan. Dit om ook in de toekomst te kunnen blijven voorzien in de groeiende vraag naar drinkwater in Eindhoven, met de gewenste kwaliteit. Hiervoor wordt een nieuw zuiveringsgebouw gebouwd en het oude wordt uiteindelijk gesloopt.

Het plangebied wordt in grote lijnen begrensd door de Aalsterweg ten oosten, de Anton Coolenlaan ten noorden, de Theo Koomenlaan ten zuiden en de Willem Elsschotlaan ten westen.

Inzage

Het besluit van de gemeenteraad, het bestemmingsplan en de overige stukken liggen met ingang van donderdag 4 maart 2021 tot en met donderdag 15 april 2021 ter inzage. U kunt de stukken inzien bij het Inwonersplein (Stadhuis), Stadhuisplein 1, Eindhoven. De openingstijden van het Inwonersplein zijn op maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur.

Daarnaast kunt u het bestemmingsplan bekijken op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. via de directe link: https://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0772.80358-0301 

De bronbestanden kunt u vinden via: https://digitaleplannen.nl/0772/manifest.html.

Beroep

Met ingang van vrijdag 5 maart 2021 tot en met donderdag 15 april 2021 kan beroep worden ingesteld tegen het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad. Beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan in te dienen.

Een beroepschrift kunt u indienen bij:

de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Voorlopige voorziening en inwerkingtreding

Een beroep heeft geen schorsende werking. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van 16 april 2021. Om dit te voorkomen kan degene die een beroepschrift heeft ingediend, verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen.

Dit kan bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

De voorzieningenrechter kan een voorlopige voorziening treffen wanneer sprake is van onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen. Als een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, wordt de inwerkingtreding van het vaststellingsbesluit uitgesteld totdat op het verzoek is beslist.

 

Eindhoven 23 februari 2021

Naar boven