Gemeente Amsterdam - besluit omgevingsvergunning - toevoegen van een ligplaats voor een varend monumentaal woonschip, genaamd De Hoop - in het water bij de Kop Westerdok naast de ligplaats van Bokkinghangen 4, Amsterdam

Logo Amsterdam

Het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam heeft een omgevingsvergunning verleend, met toepassing van artikel 2.12, eerste lid, aanhef en onder a, onder 3° van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, voor de activiteit “het gebruiken van gronden of bouwwerken in strijd met een bestemmingsplan”, op de locatie in het water bij de Kop Westerdok naast de ligplaats van Bokkinghangen 4 in Amsterdam.

In het bestemmingsplan ‘Spaarndammers en Zeehelden’ is het destijds specifiek ruimtelijk mogelijk gemaakt om woonboten toe te staan op onderhavige locatie in de Kop Westerdok. Echter door het paraplubestemmingsplan ‘Drijvende bouwwerken’ is dit strikt formeel, per abuis, wegbestemd. Het paraplubestemmingsplan had niet tot doel om rechten weg te nemen. Deze omissie wordt met deze vergunning hersteld.

Op grond van artikel 3.10 van de Wabo is op de procedure de uniforme openbare voorbereidingsprocedure Algemene wet bestuursrecht, afdeling 3.4 van toepassing. Dit wil zeggen dat het ontwerpbesluit en de daarbij behorende stukken gedurende zes weken ter inzage hebben gelegen. Tijdens deze termijn zijn er geen zienswijzen ingediend.

Terinzagelegging

Het besluit en de daarbij behorende stukken liggen vanaf 4 maart 2021 ter inzage bij het stadsloket van stadsdeel West, Bos en Lommerplein 250, 1055 EK in Amsterdam. De stukken kunnen ook digitaal worden opgevraagd (e-mail naar procesuitvoering.SDW@amsterdam.nl). Daarnaast is het plan beschikbaar gesteld op www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.0363.E2101PBSTD-VG01).

Beroepsclausule

De belanghebbende bij dit besluit, die tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht of die aan kan tonen hier redelijkerwijs niet toe in staat te zijn geweest, kan op grond van artikel 7:1, lid 1, onder d van de Algemene wet bestuursrecht (hierna: Awb), binnen zes weken met ingang van de dag na die waarop het besluit ter inzage is gelegd, daartegen schriftelijk en gemotiveerd beroep instellen bij de Rechtbank Amsterdam, sector Bestuursrecht Algemeen, postbus 75850, 1070 AW in Amsterdam. Het indienen van beroep schort de werking van dit besluit niet op.

Voorlopige voorziening Bij grote spoed kan (tegen kosten) een zogeheten voorlopige voorziening worden aangevraagd. Dat is een spoedprocedure waarmee het genomen besluit tijdelijk kan worden ingetrokken en/of andere maatregelen kunnen worden getroffen. Een voorlopige voorziening kan worden aangevraagd bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Amsterdam , sector Bestuursrecht Algemeen, Postbus 75850, 1070 AW in Amsterdam.

Inwerkingtreding besluit

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na afloop van de termijn voor het indienen van een beroepschrift. Wanneer gedurende deze termijn bij de bevoegde rechter een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is

beslist. In het laatstgenoemde geval kan de vergunninghouder de voorzieningenrechter van de rechtbank verzoeken de opschorting op te heffen.

Amsterdam, 3 maart 2021

 

Naar boven