Ontwerpwijzigingsplan Dassencompensatie Witrijt

Logo Gemert-Bakel

Om de agrarische bestemming om te zetten naar een natuur bestemming op een perceel plaatselijk bekend Hutten ongenummerd in Milheeze, kadastraal bekend gemeente Bakel en Milheeze sectie B nummer 1580, is het college van burgemeester en wethouders voornemens om op grond van artikel 3.6 lid 1 onder a Wet ruimtelijke ordening het wijzigingsplan ‘Dassencompensatie Witrijt’ met ID-nummer NL.IMRO.1652.Witrijtdas-ON01 vast te stellen.

Het plan

Door De Peelhorst Zand & Grint is het plan ingediend voor het uitbreiden van de Bakelse Plassen (project Witrijt). Voordat medewerking aan dit plan kan worden verleend, dient verzekerd te zijn dat de fourageerbiotoop (het gebied waar de das zijn voedsel haalt) die hierdoor verloren gaat, wordt gecompenseerd. Deze compensatie is opgenomen in het wijzigingsplan “Dassencompensatie Witrijt”. Het betreffende perceel heeft nu nog een agrarische bestemming, die wordt omgezet in de bestemming ‘Natuur’.

Stukken inzien

Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus vragen wij u het ontwerpwijzigingsplan online in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl. Kunt u de informatie niet vinden, bel ons dan voor telefonische ondersteuning. Alleen als u echt geen gelegenheid ziet om het plan online te bekijken, kunt een afspraak maken om dit in het gemeentehuis in te zien. Het ontwerpwijzigingsplan ligt met ingang van 17 februari 2021 zes weken ter inzage.

Zienswijze indienen

Iedereen wordt in de gelegenheid gesteld binnen de hierboven vermelde termijn schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze op het ontwerpwijzigingsplan kenbaar te maken aan burgemeester en wethouders van Gemert-Bakel, Postbus 10.000 5420 DA Gemert.

Indien u mondeling uw zienswijze kenbaar wilt maken, kunt u een afspraak maken via www.gemert-bakel.nl.

Gemert, 16 februari 2021

Naar boven