Verleende omgevingsvergunning voor het deels realiseren van een nieuwe ontsluitingsweg en het deel van de brug (brughoofd) Blitsaerd Oost (fase II) te Leeuwarden

Logo Leeuwarden

Van 4 maart 2021 tot en met 15 april 2021 ligt de verleende omgevingsvergunning voor dit plan met bijbehorende stukken ter inzage.

Ontwikkeling

In het noordoosten van Leeuwarden bevindt zich de wijk Blitsaerd. Inmiddels is fase I voltooid en wil men starten met het realiseren van fase II. Deze fase zal bestaan uit 111 nieuwe woningen en zal ten oosten van fase I worden gerealiseerd. Om dit deel van de wijk te ontsluiten dient een tweede ontsluitingsweg (incl. brug over de Bonkefeart) aangelegd te worden.

De ontsluitingsweg, voor zover gelegen binnen de bestemmingen “Water” en “Groenvoorzieningen” is strijdig met de beheersverordening “Leeuwarden - Tusken Moark en Ie”. Ook het deel van de brug (brughoofd) tussen de zuidelijke oever van de Bonkefeart en de parallelweg van de Groningerstaatweg is hiermee strijdig. Het overige deel van de aan te leggen brug is niet strijdig en maakt dan ook geen onderdeel uit van deze procedure.

Inzage

De verleende omgevingsvergunning met bijbehorende stukken kunt u inzien:

• in het Gemeentehuis, Oldehoofsterkerkhof 2, Leeuwarden (op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur en op donderdag tot 19.30 uur). Vanwege de situatie rondom corona kan dit alleen op afspraak. Neem hiervoor contact op met ons callcenter via telefoonnummer 14058. Het dragen van een mondkapje is in het gemeentehuis verplicht.

• via de website www.ruimtelijkeplannen.nl (identificatiecode: NL.IMRO.0080.04016OGV02-VG01) of https://Leeuwarden.tercera-go.nl/MapViewer/Default.aspx?id=NL.IMRO.0080.04016OGV02-VG01

Beroep

Bent u het niet eens met deze verleende omgevingsvergunning? Dan kunt u beroep instellen bij de Rechtbank Noord-Nederland, Afdeling bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD Groningen. U kunt alleen beroep instellen:

• van 5 maart 2021 tot en met 15 april 2021;

• als u belanghebbende bent en een zienswijze tegen de ontwerp-omgevingsvergunning hebt ingediend;

• als u belanghebbende bent en aantoont dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest tijdig zienswijzen bij het college in te dienen.

Voorlopige voorziening

Hebt u beroep ingesteld, dan kunt u tijdens de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Noord-Nederland, Postbus 150, 9700 AD Groningen. Dit kan alleen in spoedeisende zaken.

Het besluit treedt de dag na afloop van de beroepstermijn in werking. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

Naar boven