Rectificatie: Wierden Dorp, herziening Aadorpsweg 16

Logo Wierden

 

In de publicatie over dit plan van 23 februari 2021 stond het verkeerde plannummer vermeld. Het plannummer moet zijn NL.IMRO.0189.BP2020000021-ON01.

 

Op het perceel Aadorpsweg 16 in Wierden is een voormalig agrarisch bedrijfsperceel gesitueerd, bestaande uit een boerderij met verouderde stallen c.q. schuren. Het agrarische bedrijf ter plaatse wordt niet voort gezet. Het voornemen bestaat uit het slopen van alle aanwezige opstallen (inclusief de bedrijfswoning), het omzetten van de agrarische bedrijfsbestemming in een woonbestemming en het bouwen van een nieuwe woning met een bijgebouw. Om het plan mogelijk te maken dient het bestemmingsplan te worden herzien.

 

Hogere grenswaarde

Alle (spoor)wegen hebben wettelijke geluidszones. Nieuwe (recreatie)woningen die binnen de zone van een (spoor)weg liggen, moeten in principe op een zodanige afstand van de (spoor)weg liggen dat de geluidsbelasting niet te hoog wordt; de zogenaamde ‘voorkeursgrenswaarde’ die de Wet geluidhinder stelt. Uit onderzoek blijkt dat de geluidsbelasting van de N36 en de spoorweg Hengelo-Wierden op deze locatie hoger is dan de voorkeursgrenswaarde. Het college van burgemeester en wethouders is van plan om voor bovengenoemde bouwmogelijkheid op grond van artikel 110a van de Wet geluidhinder een hogere grenswaarde vast te stellen.

 

Inzage

Het ontwerp-bestemmingsplan staat vanaf 24-02-2021 op het landelijke platform www.ruimtelijkeplannen.nl (directe link: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0189.BP2020000021-ON01). Daarnaast ligt het ontwerp-bestemmingsplan vanaf deze datum gedurende zes weken ter inzage bij het loket Bouwen en wonen in het gemeentehuis te Wierden.

 

Zienswijze indienen

Tijdens de periode dat het plan ter inzage ligt, kunt u uw zienswijze indienen tegen het ontwerp-bestemmingsplan. Dat kan op een aantal manieren:

• Schriftelijk. Richt uw zienswijze aan ‘Gemeente Wierden, Gemeenteraad, Postbus 43, 7640 AA Wierden’.

• Via de website. In dat geval gaat u naar www.wierden.nl/zienswijze.

• Mondeling. Hiervoor kunt u een afspraak maken bij het loket Bouwen en wonen.

 

 

Vervolg procedure

Na verwerking van de zienswijzen wordt het plan vastgesteld (eventueel gewijzigd). Als het zover is, kunt u dat lezen in de wekelijkse advertentie van de gemeente in De Wiezer en op de website van de gemeente.

 

Meer weten?

Als u vragen heeft over het ontwerp-bestemmingsplan, kunt u terecht bij het loket Bouwen en wonen in het gemeentehuis (tel. 0546-580 838 of e-mail: bouwenenwonen@wierden.nl).

 

Naar boven