Voorbereidingsbesluit detailhandel en horeca, Puttelaan 142, Boskoop

Logo Alphen aan den Rijn

Burgemeester en wethouders van Gemeente Alphen aan den Rijn maken bekend dat de gemeenteraad op 18 februari 2021 heeft besloten een voorbereidingsbesluit ex artikel 3.7 van de Wet ruimtelijke ordening te nemen over ongewenste detailhandels- en/of horeca-initiatieven voor de locatie Puttelaan 142 in Boskoop.

Aanleiding

De huidige supermarkt in de Snijdelwijk (Puttelaan 142) gaat verhuizen naar de Hoogeveenseweg in Boskoop (tegenover de Karwei). Dit wordt gezien als een gewenste ontwikkeling, zolang op de achterblijvende locatie geen nieuwe detailhandel of horeca wordt gevestigd. Detailhandel en commerciële voorzieningen buiten het centrumgebied van Boskoop worden in principe niet uitgebreid maar geconcentreerd binnen het centrumgebied.

Voorbereidingsbesluit

Met het voorbereidingsbesluit wordt voorkomen dat nieuwe detailhandel en/of horeca zich vestigt op gronden en/of in bouwwerken met de bestemming Centrum-Buurt, op de locatie Puttelaan 142 in Boskoop (bestemmingsplan Boskoop-Dorp). Voor aanvragen om omgevingsvergunningen die hierop zien, geldt na de inwerkingtreding van dit voorbereidingsbesluit een aanhoudingsplicht. Het voorbereidingsbesluit is één jaar geldig.

Stukken inzien

Het voorbereidingsbesluit treedt op 4 maart 2021 in werking en ligt met bijbehorende stukken vanaf deze datum gedurende zes weken ter inzage bij de informatiebalie in het gemeentehuis. Vanwege het coronavirus kunt u het gemeentehuis alleen op afspraak bezoeken. Neemt u hiervoor contact op via telefoonnummer 14 0172. U kunt de stukken ook digitaal inzien via www.ruimtelijkeplannen.nl onder het identificatienummer NL.IMRO.0484.BKvbbboskoop2021-VA01. Tegen het voorbereidingsbesluit is geen bezwaar of beroep mogelijk.

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn, 3 maart 2021

Naar boven