Uitwerkingsplan ‘Offem Zuid, derde fase’ gewijzigd vastgesteld

Logo Noordwijk

Het College van Burgemeester en Wethouders van Noordwijk maakt bekend dat het college op 16 februari 2021 het uitwerkingsplan ‘Offem Zuid, derde fase’ met plancode NL.IMRO.0575.UPOffemZuid3-VA01 op grond van artikel 3.1 Wet ruimtelijke ordening(Wro) gewijzigd heeft vastgesteld. Op dit plan is de Crisis- en herstelwet van toepassing.

Plangebied

Het toekomstige woongebied Offem Zuid ligt aan de zuidoostzijde van Noordwijk Binnen. Ten oosten van het plangebied is de provinciale weg N206 gelegen. Ten zuiden van het gebied ligt de Beeklaan (N451) en ten westen de Herenweg. De noordelijke grens van het plangebied wordt gevormd door de Woensdagse Watering grenzend aan het landgoed Offem. Het uitwerkingsgebied, derde fase, is het eerste gedeelte van Offem Zuid , gezien vanaf de Herenweg tot aan het gedeelte waar al woningen zijn gebouwd (de straat Kostverloren). De exacte begrenzing is in het uitwerkingsplan weergegeven.

Inhoud van het plan

Met dit uitwerkingsplan wordt voorzien in de juridisch-planologische regeling voor de ontwikkeling van de derde uitwerkingsfase van het woongebied in Offem Zuid. Het uitwerkingsplan Offem Zuid, derde fase voorziet in maximaal 60 woningen. De locatie van dit woongebied ligt in het bestemmingsplan ‘Offem Zuid’. Dit bestemmingsplan is 27 juni 2013 vastgesteld door de gemeenteraad van Noordwijk. Hierin zijn de betreffende gronden voorzien van een uit te werken woonbestemming. Het uitwerkingsplan dat is opgesteld geeft een toelichting op de realisatie van het woongebied en stelt regels hiervoor.

Wijzigingen

Het uitwerkingsplan is gewijzigd vastgesteld. In de nota “Beantwoording zienswijzen en ambtshalve wijzigingen” is aangegeven welke wijzigingen in het vastgestelde uitwerkingsplan zijn opgenomen. Dit zijn wijzigingen ten opzichte van het ontwerp uitwerkingsplan dat van 3 juni 2020 tot en met 14 juli 2020 ter visie heeft gelegen.

Ter inzage

Het uitwerkingsplan ‘Offem Zuid, derde fase' ligt vanaf woensdag 3 maart tot en met woensdag 14 april 2021 ter inzage. Het is in te zien in het gemeentehuis aan de Voorstraat 42 en via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl met de plancodering: NL.IMRO.0575.UPOffemZuid3-VA01. In verband met de geldende beperkingen wegens de volksgezondheid is inzage in het gemeentehuis alleen mogelijk op afspraak. Inzien kan alleen van 9:00-12:00 uur en tussen 14:00-16:00 uur. Voor het maken van een inzage-afspraak kunt u bellen met +31 (0)71 36 60 000. U wordt echter dringend verzocht het plan digitaal te bekijken en alleen een afspraak te maken als dit niet anders kan.

Beroep instellen

Een belanghebbende die een zienswijze heeft ingediend of die aantoont dat hij niet in staat is geweest om een zienswijze in te dienen kan beroep instellen tegen het besluit. Het beroep moet ingediend worden in de periode vanaf donderdag 4 maart tot en met 14 april 2021. Een beroepschrift kunt u indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Digitaal indienen kan via: https://digitaalloket.raadvanstate.nl. Het beroepschrift bevat in elk geval uw naam, adres, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep.

Het instellen van beroep schorst de werking van het vastgestelde bestemmingsplan niet. Indien u beroep heeft ingesteld en er sprake is van spoedeisend belang, kunt u (ook) een verzoek voor een voorlopige voorziening indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Aan bovenstaande procedures zijn griffiekosten verbonden.

De Crisis- en herstelwet is van toepassing. Dit betekent, dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aandraagt tegen het besluit. Het beroep wordt als niet-ontvankelijk verklaard als er binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend. Na afloop van de inzagetermijn van zes weken kunnen er geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevuld.

Inwerkingtreding

Het uitwerkingsplan treedt nog niet in werking. Pas nadat het exploitatieplan is herzien of is ingetrokken en dit is bekendgemaakt treedt het in werking (art. 6.15 lid 2 Wro).

 

Naar boven