Voorbereidingsbesluit bestemmingsplan voor recreatieparken in de gemeente Dronten

Logo Dronten

 

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat de gemeenteraad een bestemmingsplan (paraplubestemmingsplan) voorbereidt dat ziet op een verbod op het niet-recreatief gebruiken van recreatieverblijven (= recreatiewoningen, stacaravans en (plaatsgebonden) kampeermiddelen).

 

Ter voorbereiding van het bestemmingsplan heeft de gemeenteraad van Dronten op 18 februari 2021 besloten om een voorbereidingsbesluit overeenkomstig artikel 3.7 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) in verband met dit bestemmingsplan te nemen. Het voorbereidingsbesluit houdt in dat het vanaf het moment van inwerkingtreding daarvan niet meer is toegestaan om recreatieverblijven in gebruik te nemen voor niet-recreatieve bewoning of de bestaande niet-recreatieve bewoning naar aard en omvang te vergroten.

 

Het voorbereidingsbesluit treedt in werking op 4 maart 2021 en ligt met de daarbij behorende verbeelding met ingang van 4 maart 2021 tot en met 14 april 2021 voor een ieder ter inzage op:

  • op afspraak bij de publieksbalie van het gemeentehuis aan De Rede 58 te Dronten;

  • www.dronten.nl;

  • www.ruimtelijkeplannen.

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, vragen wij u om het raadplegen van de documenten zo veel mogelijk digitaal te doen.

 

Tegen het voorbereidingsbesluit staat geen mogelijkheid van bezwaar of beroep open.

 

Dronten, 3 Maart 2021.

 

Het college van Dronten,

secretaris, m drs. T. van Lenthe;

burgemeester, drs. J.P. Gebben.

Naar boven