Gemeente Haarlem - bestemmingsplan - Nieuw Boerhaave

Logo Haarlem

Burgemeester en wethouders van Haarlem maken overeenkomstig artikel 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat voor de ontwikkeling van een woon-zorgcomplex van Stichting Sint Jacob, de volgende besluiten zijn genomen:

1. De gemeenteraad van Haarlem heeft op 18 februari 2021 het bestemmingsplan “Nieuw Boerhaave” (identificatienummer NL.IMRO.0392.BP9120017-va01) gewijzigd vastgesteld.

2. De gemeenteraad van Haarlem heeft op 18 februari 2021 het beeldkwaliteitsplan “Nieuw Boerhaave” op grond van artikel 12a van de Woningwet vastgesteld als aanvulling op de Welstandsnota.

3. Burgemeester en wethouders hebben op 19 januari 2021 op grond van artikel 110a van de Wet geluidhinder hogere waarden vastgesteld voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting vanwege wegverkeerslawaai voor de in het bestemmingsplan geprojecteerde geluidsgevoelige gebouwen.

Doel

In de Poort van Boerhaave is Stichting Sint Jacob, eigenaar van de voormalige Boerhavekliniek, voornemens om het conceptueel en technisch verouderd gebouw te vervangen voor nieuwbouw. Het bestaande pand staat reeds een aantal jaren leeg en is reeds gesloopt. De nieuwbouw bestaat uit de realisatie van een toekomstbestendig woon-zorg-leefconcept met circa 250 zorgwoningen en overige zorgfuncties die passen bij de ontwikkelingen in de zorg

Wijzigingen

In de vaststellingsfase zijn ambtshalve wijzigingen aangebracht. De planregels zijn op een aantal onderdelen redactioneel aangepast waarmee de verschillende categorieën van woningen zijn vastgelegd.

Ter inzage

De besluiten met bijbehorende stukken kunnen met ingang van de dag na deze publicatie worden geraadpleegd:

  • In de publiekshal Raakspoort, Zijlvest 39 in Haarlem. De gemeente werkt op afspraak van maandag tot en met vrijdag tussen 11.00 en 16.00 uur en op donderdag tussen 11.00 en 20.00 uur. U kunt een afspraak maken via de website www.haarlem.nl of telefoonnummer 14023

Beroep

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de dag waarop de hiervoor vermelde besluiten ter inzage zijn gelegd, schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State: Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Daarnaast kan een belanghebbende beroep instellen tegen wijzigingen ten opzichte van het ontwerp die bij de vaststelling van het bestemmingsplan door de raad zijn aangebracht. Geen beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijze tegen de ontwerpbesluiten naar voren heeft gebracht. Het beroepschrift dient te worden ondertekend en bevat tenminste: de naam en het adres van de indiener; de dagtekening; een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht; de gronden van het beroep. Verder dient zo mogelijk een afschrift van het besluit waarop het geschil betrekking heeft te worden overgelegd.

Diegene die beroep heeft ingesteld kan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening indienen. Een verzoek om voorlopige voorziening dat binnen de beroepstermijn is ingediend schort de werking van het besluit op tot dat op het verzoek is beslist. Voor de behandeling van zowel een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor nadere informatie over deze procedure(s) kunt u zich wenden tot de Raad van State (telefoonnummer 070 426 44 26).

Tegen het beeldkwaliteitsplan kan op grond van artikel 8:5 Algemene wet bestuursrecht géén bezwaar of beroep worden ingesteld.

Inwerkingtreding

Het besluit van de gemeenteraad respectievelijk het college treedt in werking na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn naast een beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Raad van State. In dat geval treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven