Vastgesteld bestemmingsplan Chw Verbreding A1

Logo Deventer

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van donderdag 4 maart tot en met donderdag 15 april 2021 voor een ieder ter inzage ligt:

• het bij raadsbesluit van 17 februari 2021 gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan “Chw Verbreding A1”

Inhoud

Voor de verbreding van de A1 tussen Apeldoorn en Azelo is door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat een Tracébesluit opgesteld. Op 2 oktober 2019 is het besluit onherroepelijk geworden.

In het Tracébesluit zijn wettelijke maatregelen opgenomen die nodig zijn voor de effectieve doorstroming van de A1 met bijbehorende geluidwerende maatregelen. Vanuit de gemeente worden ook enkele bovenwettelijke maatregelen uitgevoerd. Dit betreft het aanleggen van geluidschermen en geluidwallen nabij Bathmen. Voor deze bovenwettelijke maatregelen is een apart vergunningentraject doorlopen.

De gemeenteraad is verplicht een bestemmingsplan overeenkomstig het Tracébesluit vast te stellen binnen een jaar nadat het Tracébesluit onherroepelijk is geworden.

Het bestemmingsplan Chw Verbreding A1 is een uitwerking van de wettelijke maatregelen in het Tracébesluit. Het gaat hiermee om een actualisatie van de reeds uitgevoerde situatie. De bovenwettelijke maatregelen zijn eveneens passend in het bestemmingsplan.

Het Chw bestemmingsplan bevat voor het overige geen nieuwe ontwikkelingsmogelijkheden.

Tegen het Chw bestemmingsplan is een zienswijze ingediend waaruit bleek dat de beschermingszones van de in het plangebied aanwezig gasleidingen niet juist waren opgenomen. Deze zienswijze heeft geleid tot het gewijzigd vaststellen van de verbeelding van het bestemmingsplan, door het op een juiste manier opnemen van de betreffende beschermingszones (“Leiding – Gas”).

Voor een volledige beschrijving van de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan wordt verwezen naar het raadsbesluit en de nota zienswijzen met betrekking tot de vaststelling van het Chw bestemmingsplan Verbreding A1.

Inzien

Het Chw bestemmingsplan kunt u inzien op:

• http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0150.Chw008-VG01

• De digitale bestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op http://ruimtelijkeplannen.deventer.nl/plans/NL.IMRO.0150.Chw008-/NL.IMRO.0150.Chw008-VG01/

Het bestemmingsplan kunt ook u inzien op:

• https://www.deventer.nl/besturen/ruimtelijke-plannen/bestemmingsplannen onder het kopje ‘in procedure zijnde bestemmingsplannen’.

Ook kunt u het plan inzien tijdens de openingstijden bij :

• Publiekscontacten vergunningen, Grote Kerkhof 1

In verband met de maatregelen tegen het coronavirus is het gemeentehuis alleen op afspraak geopend. Raadpleeg voor uw bezoek de website van de gemeente voor de openingstijden en voorwaarden.

Reageren

Het bestemmingsplan ‘Chw Verbreding A1’ ligt van donderdag 4 maart 2021 tot en met donderdag 15 april 2021 ter inzage.

Van vrijdag 5 maart 2021 tot en met donderdag 15 april 2021 kan beroep worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag) door:

• een belanghebbende die tijdig een zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan of de ontwerpbesluiten bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt;

• een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

• een belanghebbende die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht.

Let op: Uitsluitend tegen de onderdelen die geen grondslag vinden in het Tracébesluit kan beroep worden ingesteld.

Het instellen van beroep schorst het besluit niet. Degene die beroep instelt kan daarnaast een verzoek om een voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag).

Naar boven