Vooraankondiging en inzage voorontwerpbestemmingsplan Drakenburgergracht Zorg 2020 (zorginstellingen Sherpa en Amerpoort aan de Zandheuvelweg)

Logo Baarn

 

Burgemeester en wethouders van Baarn maken overeenkomstig artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) bekend dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor de terreinen van de zorginstellingen Sherpa en Amerpoort gelegen aan de Zandheuvelweg. De procedure start met de terinzagelegging van het voorontwerpbestemmingsplan “Drakenburgergracht Zorg 2020”.

 

Voorontwerpbestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van Baarn maken bekend dat van vrijdag 26 februari 2021 tot en met donderdag 8 april 2021 het voorontwerpbestemmingsplan “Drakenburgergracht Zorg 2020” voor iedereen ter inzage ligt. Verandering in de zorgbehoefte en veranderende eisen ten aanzien van de zorg leidt tot een behoefte aan uitbreidingsruimte van de zorginstellingen Sherpa en Amerpoort. Het voorontwerpbestemmingsplan is opgesteld om uitbreiding mogelijk te maken binnen de huidige begrenzing van de beide zorgterreinen. De uitbreidingsmogelijkheden bedragen maximaal 20% van de bebouwingsmogelijkheden die het huidige bestemmingsplan Drakenburgergracht-zorg mogelijk maakt.

 

Wilt u het bestemmingsplan inzien?

Het voorontwerpbestemmingsplan “Drakenburgergracht Zorg 2020” is digitaal in te zien via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Op de homepage van ruimtelijke plannen klikt u eerst op de groene button ‘plannen zoeken’ en kiest daarna de optie ‘plannaam /plannummer’. De plannaam is vervolgens ‘Drakenburgergracht Zorg 2020’, het plannummer is NL.IMRO.0308.BP0092-VO01.

Het bestemmingsplan is in pdf te vinden op de homepage van de gemeenteraad van Baarn, www.baarn.nl/gemeenteraad, onder de button vergaderstukken van 27 januari 2021 (agendapunt 15).

Vanwege de coronamaatregelen werken wij momenteel alleen digitaal. Wilt u het bestemmingsplan op papier inzien neemt u dan telefonisch contact met ons op via het telefoonnummer 035 - 54 81 611, contactpersoon is de heer P. Schrijver. In dat geval kijken we wat er wel mogelijk is.

 

Informatie

Vanwege de Covid-19 situatie is het helaas niet mogelijk een informatieavond te organiseren. De presentatie over het bestemmingsplan die aan de gemeenteraad is gegeven is beschikbaar via https://www.youtube.com/watch?v=avwhX9eEOrY&feature=youtu.be

Graag horen wij of u behoefte heeft aan een toelichting op, of vragen heeft over het bestemmingsplan. U kunt dan terecht bij Patrick Schrijver, bij voorkeur via e-mail p.schrijver@baarn.nl of anders telefonisch via 035 - 54 81 611.

 

Indienen inspraakreactie

Het voorontwerpbestemmingsplan ligt gedurende 6 weken van vrijdag 26 februari 2021 tot en met donderdag 8 april 2021 ter inzage. Gedurende deze periode is het mogelijk een inspraakreactie op het voorontwerpbestemmingsplan in te dienen. Dit kan schriftelijk bij burgemeester en wethouders van Baarn, postbus 1003, 3740 BA BAARN, o.v.v. inspraakreactie voorontwerp “Drakenburgergracht Zorg 2020”. Voor het indienen van een mondelinge inspraakreactie, kunt u contact opnemen met de heer P. Schrijver via het telefoonnummer 035 -54 -81 611 of per mail p.schrijver@baarn.nl.

Naar boven