Ontwerp-bestemmingsplan, ontwerp-besluit hogere waarden Wet geluidhinder en beeldkwaliteitsplan voor 10 Cradle to Cradle geïnspireerde woningen in ’t Ven Noord in Venlo

Logo Venlo

 

Burgemeester en wethouders van Venlo maken bekend dat ter inzage worden gelegd:

1. ontwerp-bestemmingsplan Cradle to Cradle woonwijk ‘t Ven Noord in Venlo (identificatienummer NL.IMRO.0983.BP201905C2CVENNRD-ON01) met bijbehorende stukken;

2. ontwerp-besluit tot vaststelling van hogere waarden Wet geluidhinder voor 10 geïnspireerde Cradle to Cradle woningen in ’t Ven Noord in Venlo met bijbehorende stukken;

3. beeldkwaliteitsplan voor Cradle tot Cradle woonwijk ’t Ven Noord in Venlo.

Ligging plangebied

Het plangebied is globaal gelegen aan de noordzijde van de stadskern van Venlo in het noordoostelijke deel van ’t Ven. De woningen worden gesitueerd aan de meanderende Oude Turfstraat.

Planbeschrijving

Het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan hebben betrekking op de bouw van 10 Cradle to Cradle geïnspireerde, grondgebonden woningen aan de Oude Turfstraat in ’t Ven Noord aan de noordzijde van de stadskern van Venlo. De Oude Turfstraat wordt afgebouwd met een enkelzijdige bebouwingsstrook van 10 woningen en wordt opgewaardeerd naar een wegbreedte van 5 meter met langsparkeren en een trottoir tot aan het kruispunt met de Schoolweg. Het beeldkwaliteitsplan dient als een inspirerend document, waardoor nog voldoende ontwerpvrijheid resteert.

Vormvrije m.e.r .-beoordeling

De initiatiefnemer heeft in het kader van de vormvrije m.e.r.-beoordeling een aanmeldnotitie ingediend. Uit de aanmeldnotitie blijkt, dat door de voorgenomen activiteiten geen belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu ontstaan. Het opstellen van een milieueffectrapport is daarom niet noodzakelijk. Het m.e.r.-beoordelingsbesluit maakt onderdeel uit van het ontwerp-bestemmingsplan.

Het m.e.r.-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbesluit in de zin van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht. Het besluit is niet zelfstandig vatbaar voor bezwaar en beroep. Eventuele bezwaren tegen het m.e.r.-beoordelingsbesluit kunnen worden ingebracht als zienswijze tegen het bijbehorende ontwerp-bestemmingsplan.

Terinzagelegging

I nzage ontwerp-bestemmingsplan , ontwerp- besluit vastststelling hogere waarden en b eeldkwaliteitsplan

Het ontwerp-bestemmingsplan, het ontwerp-besluit tot vaststelling van hogere waarden Wet geluidhinder en het beeldkwaliteitsplan, alle met eventuele bijbehorende stukken, liggen vanaf 20 februari 2020 gedurende zes weken (dus tot en met 1 april 2020) ter inzage en kunnen als volgt worden geraadpleegd:

  • analoog in het Stadskantoor Venlo, Hanzeplaats 1 te Venlo. Inzage van analoge stukken is in het Stadskantoor uitsluitend mogelijk op afspraak. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met het Klantcontactcentrum (KCC), telefoonnummer 14077;

  • de stukken met betrekking tot het ontwerp-besluit tot vaststelling van hogere waarden en het beeldkwaliteitsplan zijn tevens digitaal te raadplegen op de gemeentelijke website www.venlo.nl (organisatie en bestuur – publicaties en verslagen – plannen ter inzage). Via de gemeentelijke website www.venlo.nl is tevens een link naar de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl beschikbaar voor het ontwerp-bestemmingsplan;

  • langs electronische weg zijn de stukken met betrekking tot het ontwerp-bestemmingsplan met inbegrip van bijbehorende stukken, in te zien via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl met het identificatienummer NL.IMRO.0983.BP201905C2CVENNRD-ON01.

Zienswijzen

Kenbaar maken van zienswijzen tegen het ontwerp-bestemmingsplan en het ontwerp- besluit tot vaststelling van hogere waardenWet geluidhinder

O ntwerp-bestemmingsplan

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen tegen het ontwerp-bestemmingsplan met de daarbij behorende stukken door iedereen mondeling of schriftelijk zienswijzen worden ingediend bij de gemeenteraad van Venlo, postbus 3434, 5902 RK Venlo. Bij een zienswijze dient het ontwerp-bestemmingsplan waarop de zienswijze betrekking heeft, te worden vermeld.

Voor het naar voren brengen van mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken met de heer L. Rooden van het team Wonen en Leven van de gemeente Venlo, telefoonnummer 077-3596529.

Het is niet mogelijk per e-mail zienswijzen in te dienen.

Ontwerp-besluit tot vaststelling van hogere waarden Wet geluidhinder

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen tegen het ontwerp-besluit tot vaststelling van hogere waarden Wet geluidhinder met de daarbij behorende stukken door belanghebbenden mondeling of schriftelijk zienswijzen worden ingediend bij burgemeester en wethouders van Venlo, postbus 3434, 5902 RK Venlo. Bij een zienswijze dient het ontwerp-besluit waarop de zienswijze betrekking heeft, te worden vermeld.

Voor het naar voren brengen van mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken met de heer P. Wijnhoven van het team Bouwen en Milieu van de gemeente Venlo, telefoonnummer 077-3596446.

Het is niet mogelijk per e-mail zienswijzen in te dienen.

Inspraakreacties

Kenbaar maken van inspraakreacties tegen het beeldkwaliteitsplan

B eeldkwaliteitsplan

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen tegen het beeldkwaliteitsplan door iedereen mondeling of schriftelijk inspraakreacties worden ingediend bij de gemeenteraad van Venlo, postbus 3434, 5902 RK Venlo. Bij een inspraakreactie dient het beeldkwaliteitsplan waarop de inspraakreactie betrekking heeft, te worden vermeld.

Voor het naar voren brengen van mondelinge inspraakreacties kunt u een afspraak maken met de heer L. Rooden van het team Wonen en Leven van de gemeente Venlo, telefoonnummer 077-3596529.

Het is niet mogelijk per e-mail inspraakreacties in te dienen.

Informatie bijeenkomst

Op donderdag 26 maart 2020 van 19.00u-20.30u organiseert Jongen Bouwpartners als initiatiefnemer van dit woningbouwplan een informatiebijeenkomst. Deze wordt gehouden in Gemeenschapshuis De Bantuin, Pastoor Kierkelsplein 20, 5916 SW Venlo. Tijdens de informatiebijeenkomst kunt u informatie ophalen en vragen stellen aan medewerkers van Jongen Bouwpartners en de gemeente Venlo. U kunt gedurende de bijeenkomst vrij binnenlopen. Er vindt geen centrale presentatie plaats.

 

Venlo, 19 februari 2020

Naar boven