Kennisgeving aanvragen vergunning Ontgrondingenwet Schelpenwinning Waddenzee en Noordzeekustzone, Rijkswaterstaat

Besluiten Schelpenwinning Waddenzee en Noordzeekustzone

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat geeft, ingevolge artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht, kennis van het voornemen om positief te beschikken op drie aanvragen om een vergunning op grond van de Ontgrondingenwet.

Op 2 juli 2019 is een aanvraag voor een besluit, op grond van de Ontgrondingenwet, ontvangen van Visserijbedrijf De Rousant B.V. Lauwerszijl. De aanvraag betreft het winnen van 48.000 m3 schelpen per jaar in de Waddenzee en de Noordzeekustzone.

Voor dezelfde activiteit is tevens op 2 juli 2019 een andere aanvraag binnengekomen. Het betreft hier ook een aanvraag voor het winnen van 48.000 m3 schelpen per jaar in de Waddenzee en de Noordzeekustzone door Testamare Holding B.V. te Yerseke.

Tenslotte is op 18 september 2019 voor deze activiteit de derde aanvraag binnengekomen. Het betreft een aanvraag voor het winnen van 64.000 m3 schelpen per jaar in de Waddenzee en de Noordzeekustzone door Waddenzee B.V. te Harlingen.

De ontwerpvergunningen hebben van 21 november 2019 tot en met 1 januari 2020 ter inzage gelegen. In deze periode is één zienswijze ontvangen. Het besluit is ongewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerp.

Ter inzage legging

De vergunningen alsmede de ter zake zijnde stukken liggen van donderdag 20 februari 2020 tot en met woensdag 1 april 2020 tijdens kantooruren ter inzage op de volgende adressen:

  • Rijkswaterstaat Noord-Nederland, Zuidersingel 3 te Leeuwarden;

  • Gemeente Harlingen, Voorstraat 35 te Harlingen;

  • Gemeente Den Helder, Drs F. Bijlweg 20 te Den Helder;

  • Gemeente Hollands Kroon, De Verwachting 1 te Anna Paulowna;

  • Gemeente Noardeast-Fryslân, Van Limburg Stirumweg 18 te Kollum;

  • Gemeente Schiermonnikoog, Nieuwestreek 5 te Schiermonnikoog;

  • Gemeente Terschelling, Burg. van Heusdenweg 10a te West-Terschelling;

  • Gemeente Texel, Emmalaan 15 te Den Burg;

  • Gemeente Vlieland, Dorpsstraat 127 te Vlieland.

Beroep

Tegen bovengenoemd besluit kan binnen de bovengenoemde termijn beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 AE Den Haag, worden ingesteld door belanghebbenden die zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerp en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingebracht tegen het ontwerp.

Het beroepschrift dient te zijn ondertekend en ten minste het volgende te bevatten:

  • a. de naam en het adres van de indiener;

  • b. de dagtekening;

  • c. een omschrijving van de beschikking, waarop het verzoek is gericht, in ieder geval de vermelding van het bestuursorgaan dat de beschikking heeft afgegeven en zo mogelijk datum en kenmerk van de beschikking;

  • d. de gronden van het beroep.

Indiening van het beroep kan ook via de site http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht.

Indien het beroep in een vreemde taal is gesteld en een vertaling voor een goede behandeling van het beroep noodzakelijk is, dient de indiener zorg te dragen voor een vertaling.

Inlichtingen

Voor nadere inlichtingen kan tijdens kantooruren contact worden opgenomen met de heer H.M. Jongsma van Rijkswaterstaat Noord-Nederland, afdeling Vergunningverlening (tel: 06 – 15 39 95 02).

Naar boven