Wijziging Interim omgevingsverordening ivm omgevingsvergunning Windpark Agro-Wind, Reusel-De Mierden

Logo Noord-Brabant

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben in hun vergadering van 11 februari 2020 de ‘Wijziging Interim omgevingsverordening ivm omgevingsvergunning Windpark Agro-Wind, Reusel-De Mierden' vastgesteld. Het planidentificatienummer van deze wijzigingsverordening is: NL.IMRO.9930.IOVHB1667WindpAgro-va01.

Inhoud

Het plan (omgevingsvergunning) voorziet in de ontwikkeling van een windpark met elf windturbines. De voet van één windturbine en de overdraai van de wieken van een aantal windturbines valt samen met het Natuur Netwerk Brabant (NNB) in de Interim omgevingsverordening Noord-Brabant (hierna: IOV). Hier moet een bestemming gericht zijn op behoud en ontwikkeling van natuur, zodat de nieuwe functie hiermee in strijd is. Verlening van de omgevingsvergunning is daarom alleen mogelijk na aanpassing van de grenzen van het NNB in de IOV. Dit is mogelijk o.b.v. artikel 3.21 Kleinschalige herbegrenzing (het betreft 0,14 ha).

Specifiek gaat het dan om de locatie waar de voet van windturbine T2.3 is voorzien. De overdraai van de wieken hoeft niet herbegrensd te worden sinds de inwerkingtreding van de IOV. In het verzoek van de gemeente om herbegrenzing wordt er nog vanuit gegaan dat de overdraai van de wieken ook herbegrensd moet worden (uitgaande van de Verordening Ruimte). In overleg met de gemeente en als gevolg van de inwerkingtreding van de IOV is gekomen tot een herbegrenzing van alleen de voet van de windturbine T2.3. Naast de compensatie voor het te verwijderen oppervlakte NNB wordt ook de verstoring van de windturbines (o.a. door de overdraai van de wieken) op het NNB gecompenseerd.

Het plan voldoet aan de daarbij gestelde voorwaarden (o.a. op gebied van compensatie) en er worden verder geen provinciale belangen geschaad. Er bestaat dus geen bezwaar tegen medewerking aan het gemeentelijke plan d.m.v. een herbegrenzing. Hierdoor kan de gemeente de omgevingsvergunning ‘Windpark Agro-Wind Reusel' vaststellen.

De vaststelling van de wijziging van de Interim omgevingsverordening zorgt ervoor dat de kaarten van deze verordening en het bestemmingsplan goed op elkaar aansluiten.

Beschikbaarheid en inzage van de stukken

U kunt de wijzigingsverordening raadplegen via de rechtstreekse linken hieronder:

1. Planviewer Noord-Brabant;

2. www.ruimtelijkeplannen.nl

's-Hertogenbosch, 11 februari 2020

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

De voorzitter,

Prof.dr. W.B.H.J. van de Donk

de secretaris,

drs. M.J.A. van Bijnen MBA

Naar boven