Gemeente Midden-Delfland - Bekendmaking terinzagelegging ontwerp exploitatieplan Centrumplan Den Hoorn 2020

Logo Midden-Delfland

Burgemeester en wethouders van Midden-Delfland maken bekend dat in procedure wordt gebracht het ontwerp “exploitatieplan Centrumplan Den Hoorn 2020”. (IDN : NL.IMRO.1842.ep20DH01-on01).

Inhoud ontwerp exploitatieplan 

Het ontwerp exploitatieplan ziet toe op het bestemmingsplan Centrumplan Den Hoorn 2016. Dit bestemmingsplan is vastgesteld door de gemeenteraad op 17 januari 2017. Het bestemmingsplan maakt een nieuwe supermarkt, overige detailhandel en 22 nieuwe woningen (grondgebonden en appartementen) planologisch mogelijk.

Voor de gemeente is in het bestemmingsplangebied het kostenverhaal niet voor alle gronden anderszins verzekerd. Niet alle gronden zijn in eigendom van de gemeente, waardoor de kosten niet voor alle gronden waarop bouwmogelijkheden zijn voorzien via gronduitgifteprijzen kunnen worden gedekt. Daarnaast is niet met elke grondeigenaar een anterieure overeenkomst gesloten. Ook is er een noodzaak tot het stellen van eisen en regels over onder meer de inrichting van de openbare ruimte.

Terinzagelegging 

Ter uitvoering van artikel 6.14, eerste lid, van de Wet ruimtelijke ordening, ligt het ontwerp exploitatieplan “Centrumplan Den Hoorn 2020” (met het planidentificatienummer NL.IMRO.1842.ep20DH01-on01) met bijbehorende stukken met ingang van 14 februari 2020 gedurende 6 weken, tijdens kantooruren voor eenieder ter inzage bij het Klant Contact Centrum in het gemeentehuis, ingang Anna van Raesfeltstraat 37 in Schipluiden.

Genoemde documenten zijn tijdens de termijn van de terinzagelegging digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website kiest u voor/klikt u op de knop “Plannen zoeken” , waarna u wordt doorgeleid naar een pagina waarop u de mogelijkheid heeft het ontwerp exploitatieplan op te zoeken en in te zien op het scherm. Dit kan bijvoorbeeld door de naam van het ontwerp exploitatieplan in te typen of in te zoomen op de kaart.

De documenten zijn als PDF ook te raadplegen op www.middendelfland.nl > Actueel > Stukken ter inzage.

Zienswijze ontwerp exploitatieplan

Gedurende de genoemde termijn van de terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling (maar bij voorkeur schriftelijk), zienswijzen op het ontwerp naar voren brengen bij de gemeenteraad van Midden-Delfland.

Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan: de gemeenteraad van Midden-Delfland, Postbus 1, 2636 ZG Schipluiden.

Voor mondelinge reacties, dient tijdig, bij voorkeur een week voor het einde van de ter inzage legging, een telefonische afspraak gemaakt te worden via het telefoonnummer (015) 3804111, team Locatieontwikkeling.

U kunt ook digitaal een zienswijze indienen, maak daarbij gebruik van het zienswijzenformulier. U vindt dat via www.middendelfland.nl/zienswijze. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD).

U kunt contact opnemen met de volgende medewerker van de afdeling Landschap, Wonen en Economie voor nadere informatie over het exploitatieplan en het maken van een afspraak voor het indienen van een mondelinge zienswijze: Martijn Rens (015) 380 41 18.

 

Naar boven