Gemeente Vlaardingen - ontwerp omgevingsvergunning - planologisch afwijken ten behoeve van 8 grondgebonden woningen (“Nieuwe Thuis”) - Willem Beukelszoonstraat - Oranjestraat, Vlaardingen

Logo Vlaardingen

Burgemeester en wethouders van Vlaardingen maken op grond van artikel 3.10 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat met ingang van vrijdag 14 februari 2020 gedurende zes weken de ontwerpbeschikking omgevingsvergunning voor “Nieuwe Thuis” ter inzage ligt op de volgende locatie:

  • Bij het Stadskantoor aan het Westnieuwland 6 te Vlaardingen, maandag van 08.00 – 19.00 uur, dinsdag t/m vrijdag tijdens openingsuren van 08.00 – 17.00 uur.

De ruimtelijke onderbouwing behorend bij een planologisch afwijken van het bestemmingsplan “Oostwijk-Zuid” heeft betrekking op de juridisch-planologische regeling voor de realisatie van 8 woningen (Project: Nieuwe Thuis) aan de Willem Beukelszoonstraat - Oranjestraat.

 

Het project Nieuwe Thuis is strijdig met het artikel 30 lid 30.1 van het vigerende bestemmingsplan “Oostwijk- Zuid”. In dit artikel is bepaald dat het aantal wooneenheden zoals aanwezig ten tijde van de inwerkingtreding van het plan niet mag worden vergroot, behalve wanneer dat elders in deze regels expliciet is aangegeven. Omdat dit nergens expliciet is aangegeven, en er nog geen woningen aanwezig zijn, is de beoogde ontwikkeling strijdig met het vigerende bestemmingsplan.

 

Ontwerpbesluit hogere grenswaarden

Uit akoestisch onderzoek is gebleken dat niet aan de voorkeursgrenswaarde uit de Wet geluidhinder (Wgh) voor het industrielawaai, ten gevolge van de geluidsbron Botlek-Pernis, voldaan kan worden.

 

Op grond van de artikel 83 en 101a van de Wet geluidhinder zijn burgemeester en wethouders voornemens een ontheffing te verlenen voor vier woningen. De hogere waarde van 51 dB (A) heeft betrekking op de industrielawaai van de Botlek-Pernis .

Ter inzageU kunt de ontwerp omgevingsvergunning met bijbehorende stukken vanaf 14 februari 2020 gedurende 6 weken digitaal raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl met planid. NL.IMRO.0622.0226pbNThuis2019-0020.

Gedurende de termijn van terinzagelegging van 14 februari t/m 26 maart 2020 kunnen belanghebbenden schriftelijk dan wel mondeling zienswijzen tegen het ontwerp omgevingsvergunning kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen dienen te zijn gericht aan het college van B&W van de gemeente Vlaardingen, ter attentie van het hoofd Stedelijke Ontwikkeling, postbus 1002, 3130 EB Vlaardingen. Degene die mondeling zijn zienswijze naar voren wil brengen kan hiervoor contact opnemen met het secretariaat van de afdeling Stedelijke Ontwikkeling via telefoonnummer 010 – 248 4000.

 

Vlaardingen, 13 februari 2020

Burgemeester en wethouders van Vlaardingen

Naar boven