Opheffen geslotenverklaring motorvoertuigen Vaccaweg Oud Gastel

Logo Halderberge

41801

 

 

Burgemeester en wethouders gemeente Halderberge

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Gelet op:

hetgeen ten aanzien hiervan in de Wegenverkeerswet 1994, het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 en het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is bepaald, alsmede op de bepalingen ter zake van de Algemene wet bestuursrecht. 

Overwegende dat:

op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 een verkeersbesluit moet worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het BABW genoemde verkeerstekens, alsmede voor de onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd;

dat de Vaccaweg een weg is als bedoeld in artikel 18, lid 1 van de Wegenverkeerswet 1994, en dat deze weg op dit moment in eigendom is van Exploitatiemaatschappij Klaverweide B.V. Na realisatie wordt de weg overdragen en komt in beheer van de gemeente Halderberge;

het uit een oogpunt van:

het verzekeren van de veiligheid op de weg;het beschermen van de weggebruikers en passagiers;

het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan; 

het gewenst is om: de geslotenverklaring voor motorvoertuigen voor de Vaccaweg op te heffen. Een en ander overeenkomstig de bij dit besluit gevoegde tekening. 

motivering: De Vaccaweg in Oud Gastel maakt deel uit van het bedrijventerrein Klaverweide en wordt de toegangsweg naar dit terrein. Voorheen was dit een inrit naar de melkfabriek Campina en alleen toegankelijk voor vrachtverkeer. Dit bedrijventerrein wordt ontwikkeld en daarom is het wenselijk om de geslotenverklaring voor motorvoertuigen op te heffen. Door de geslotenverklaring van de Vaccaweg op te heffen is het bedrijventerrein Klaverweide bereikbaar via de provinciale weg N268. 

belangenafweging:

de afwikkeling van het verkeer van en naar het bedrijventerrein Klaverweide te verbeteren;

de Steenstraat niet onnodig te belastten met het verkeer van en naar het bedrijventerrein;

niet is gebleken dat belanghebbenden onevenredig worden benadeeld danwel dat door de te nemen maatregelen een onduidelijke verkeerssituatie zou ontstaan. 

Gehoord

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is overleg gepleegd met de eigenaar van de weg, de politie Zeeland - West Brabant en met de Provincie Noord-Brabant. 

BESLUIT

 

  • 1.

    De geslotenverklaring voor motorvoertuigen aan de Vaccaweg in Oud Gastel op te heffen;

  • 2.

    Deze maatregelen uit te voeren zoals aangegeven op de bij dit besluit behorende situatietekening;

 

Oudenbosch, 22 januari 2020

Namens burgemeester en wethouders van de gemeente Halderberge,Team Realisatie, Mw. Ing. B. Verschoor, Verkeerskundige

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

Bent u het niet eens met het besluit?

Als u belanghebbende bent kunt u een bezwaarschrift indienen.

U kunt dit digitaal indienen via onze website www.halderberge.nl/bezwaar-en-beroep door te klikken op de button “Direct online bezwaar maken”. U kunt ook een brief sturen naar het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Halderberge, Postbus 5, 4730 AA Oudenbosch.

In het bezwaarschrift zet u:

  • 1.

    uw naam en adres;

  • 2.

    de datum van uw bezwaarschrift;

  • 3.

    een omschrijving van het besluit, waartegen u bezwaar maakt;

  • 4.

    waarom u het niet eens bent met het besluit;

  • 5.

    uw handtekening

  • 6.

    uw e-mailadres (als u digitaal wilt communiceren met de gemeente). 

Zorgt u ervoor dat u het bezwaarschrift indient binnen zes weken na de verzenddatum van dit besluit? Daarmee voorkomt u dat uw bezwaarschrift niet ontvankelijk is, omdat het te laat binnen is. Vergeet niet het bezwaarschrift te ondertekenen, indien u het bezwaar schriftelijk indient!

Het maken van bezwaar schorst de werking van het besluit waartegen bezwaar wordt gemaakt niet. U kunt als directe spoed dat vereist en als u ook een bezwaarschrift heeft ingediend, een verzoek om voorlopige voorziening (waaronder schorsing) indienen bij de Rechtbank Zeeland-West-Brabant, Team Bestuursrecht, T.a.v. de Voorzieningenrechter, Postbus 90006, 4800 PA te Breda. U kunt dit ook digitaal indienen via ww w. rechtspraak.nl .

Voor het in behandeling nemen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd.

 

Naar boven