Gemeente Amsterdam - gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Bakema Park Zuid en het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend.

De gemeenteraad van Amsterdam heeft bij besluit van 22 januari 2020 het bestemmingsplan Bakema Park Zuid gewijzigd vastgesteld. Bij besluit van gelijke datum heeft de gemeenteraad voorts besloten geen exploitatieplan vast te stellen.

Bestemmingsplan

Het plangebied van het bestemmingsplan Bakema Park Zuid wordt in het westen begrensd door de dr. H. Colijnstraat. Ten noorden van het plangebied ligt een vestiging van Cordaan. Ten (noord)westen van het plangebied liggen schooltuinen. In het zuiden wordt het plangebied begrensd door de Lodewijk van Deysselstraat.

Het geldende bestemmingsplan Geuzenveld maakt een woongebouw met een groter bouwvolume mogelijk dan ruimtelijk wenselijk is. Het nieuwe bestemmingsplan beoogt de bouwmogelijkheden daarom te beperken, door het bouwvlak te verkleinen. Verder maakt het nieuwe bestemmingsplan een grotere parkeergarage mogelijk dan het geldende bestemmingsplan toestaat en wordt de parkeernorm aangepast aan het geldende beleid.

Ter inzage

Het gewijzigde bestemmingsplan Bakema Park Zuid met bijbehorende stukken en het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen liggen met ingang van donderdag 13 februari 2020 ter inzage op de hierna genoemde adressen, totdat onderstaande beroepstermijn is verstreken.

Het Stadsloket van het stadhuis, Amstel 1, Amsterdam. Bel voor openingstijden 14 020 of kijk op www.amsterdam.nl/adressengids/stadsloketten/stadsloket-centrum

Het stadsdeelkantoor van stadsdeel Nieuw-West, Osdorpplein 1000. Het stadsdeelkantoor is geopend van maandag tot en met vrijdag, van 08.00 tot 20.00 uur.

Het bestemmingsplan Bakema Park Zuid is daarnaast digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is: NL.IMRO.0363.F1804BPSTD-VG01.

Crisis- en herstelwet

Het bestemmingsplan maakt de bouw van meer dan 11 woningen mogelijk. Hierdoor is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit heeft gevolgen voor de beroepsfase van het bestemmingsplan. Dit brengt onder meer met zich mee dat bij een eventueel beroep alle beroepsgronden in het beroepsschrift dienen te worden opgenomen, en deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld. Verder verloopt de behandeling van het beroep versneld.

Beroep

Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze naar voren heeft gebracht, kan vanaf vrijdag 14 februari 2020 gedurende zes weken, beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Gelijke bevoegdheid komt toe aan een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijze niet in staat is geweest om een zienswijze in te dienen.

Ook kan door een belanghebbende die bedenkingen heeft tegen de bij de vaststelling van het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen beroep worden ingesteld tegen deze wijzigingen.

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage, of digitaal via https://digitaalloket.raadvanstate.nl.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet.

Voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient geadresseerd te worden aan de Raad van State, ter attentie van de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage, of digitaal via https://digitaalloket.raadvanstate.nl.

Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treedt het besluit waarvoor de voorlopige voorziening is gevraagd niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

 

Amsterdam, 12 februari 2020

burgemeester en wethouders,

Peter Teesink

secretaris

Femke Halsema

burgemeester

Naar boven