Provincie Groningen - terinzagelegging ontwerp provinciaal inpassingsplan N358 de Skieding

Logo Groningen

De provincie Fryslân is van plan om de provinciale weg N358 tussen de rijksweg A7 en Surhuisterveen verkeersveiliger te maken en de doorstroming te verbeteren. De weg ligt op dit moment nog in de provincie Fryslân, maar zal na de aanpassingen voor een klein deel in de provincie Groningen komen te liggen. Het gaat hierbij o.a. om (delen van) enkele aan te leggen ovondes (ovale rotondes) en een bochtverlegging ter hoogte van Surhuisterveen. Beide provincies stellen voor de aanpassingen aan de weg een provinciaal inpassingsplan (PIP) op dat door Provinciale Staten van beide provincies wordt vastgesteld. Het PIP van de provincie Groningen bevat naast de hiervoor genoemde maatregelen aan de weg een regeling voor vier te verplaatsen woningen en een aanwezig bedrijf. Daarnaast hebben Gedeputeerde Staten van Fryslân in verband met aanpassingen aan de weg voor vier woningen een ontwerp besluit hogere waarden Wet geluidhinder vastgesteld.   

Terinzagelegging

Het ontwerp PIP van beide provincies en het ontwerp besluit hogere waarden Wet geluidhinder liggen vanaf 13 februari tot en met 25 maart 2020 ter inzage bij de provincies Fryslân en Groningen, de gemeenten Westerkwartier (gemeentehuis Grootegast, Hoofdstraat 97), Achtkarspelen en Smallingerland en het projectbureau Skieding. U kunt de stukken ook digitaal inzien via de website www.fryslan.frl/skieding en via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer van het ontwerp PIP van de provincie Groningen is NL.IMRO.9920.IPN358DeSkieding-ON01

Indienen zienswijzen

Tijdens de hiervoor genoemde periode kan een ieder zienswijzen over het ontwerp PIP en het ontwerp besluit hogere waarden Wet geluidhinder naar voren brengen. U kunt uw schriftelijke zienswijze over het ontwerp PIP van de provincie Groningen mailen naar info@provinciegroningen.nl of sturen naar de provincie Groningen, afdeling Ruimte en Samenleving, Postbus 610, 9700 AP Groningen onder vermelding van 'zienswijze N358 Skieding'. U kunt uw zienswijze ook mondeling indienen. Wij verzoeken u hiervoor van tevoren tijdens kantooruren telefonisch een afspraak te maken met het secretariaat van afdeling Ruimte en Samenleving, telefoonnummer 050 - 316 47 92.

 

Naar boven