Ter inzagelegging ontwerp bestemmingsplan “De Vos van Steenwijkstraat 96, De wijk” en bijbehorende gecoördineerde omgevingsvergunning (gecoördineerde procedure)

Logo De Wolden

Burgemeester en wethouders van De Wolden maken op grond van artikel 3.8. van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerp bestemmingsplan “De Vos van Steenwijkstraat 96, de Wijk “ ter inzage wordt gelegd gedurende 6 weken inclusief de hieraan gerelateerde ontwerp omgevingsvergunning voor het bouwen van één woning en veranderen bestaande uitrit (activiteiten bouwen, veranderen inrit en kappen) op het perceel De Vos van Steenwijkstraat 96 te de Wijk  (gecoördineerde procedure).

 

Planopzet

Het bestemmingsplan voorziet in planologisch opzicht in de ontwikkeling van één woning aan de Vos van Steenwijkstraat op het kadastrale perceel F3544, gelegen westwaarts naast de Vos van Steenwijkstraat nummers 88 t/m 94 in de Wijk. De gecoördineerde omgevingsvergunning maakt de bouw van de geplande woning mogelijk.

 

Coördinatieregeling

Burgemeester en wethouders van De Wolden hebben op verzoek van de initiatiefnemer besloten de gemeentelijke coördinatieregeling toe te passen. Dit in verband met de behoefte om het plan/project  De Vos van Steenwijkstraat 96 zo voortvarend mogelijk te kunnen uitvoeren. Deze gemeentelijke coördinatieregeling is geregeld in paragraaf 3.6.1 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro).

 

De gemeentelijke coördinatieverordening maakt het mogelijk om de besluiten behorende bij de realisatie van dit plan/project  De Vos van Steenwijkstraat 96 gelijk op te laten lopen met het (ontwerp)-bestemmingsplan. De procedures worden hiermee gebundeld. Dit zorgt voor een heldere procedure en een snellere realisatiemogelijkheid. Het college verzorgt de coördinatie en de bevoegdheid tot vaststelling van het bestemmingsplan blijft in handen van de gemeenteraad.

 

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan, de ontwerp-omgevingsvergunning en bijbehorende stukken liggen met ingang van 13 februari 2020 tot en met 25 maart 2020 ter inzage voor iedereen. Inzien kan via:

  • -

    Een bezoek aan het gemeentehuis, Raadhuisstraat 2 in Zuidwolde; 

     

    Het ontwerpbestemmingsplan kun je ook inzien via:

  • -

    De gemeentelijke website:

  • -

    www.ruimtelijkeplannen.nl, zoek op plan-ID: NL.IMRO.1690.BP00457-0301.

 

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging bestaat er voor iedereen de gelegenheid om schriftelijk of mondeling een zienswijze ten aanzien van het ontwerp bestemmingsplan en/of de gecoördineerde aanvraag ontwerp-omgevingsvergunning in te dienen. Dit kan schriftelijk via Postbus 20, 7920 AA te Zuidwolde. Wij verzoeken u in uw brief duidelijk te vermelden of uw zienswijze (of een deel ervan) betrekking heeft op het ontwerpbestemmingsplan en/of de ontwerp omgevingsvergunning.

  

Zienswijzen omtrent de ontwerp omgevingsvergunning worden door het college van burgemeester en wethouders behandeld. Zienswijzen omtrent het ontwerpbestemmingsplan door de gemeenteraad. Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u tijdens werkdagen telefonisch (tel.nr. 140528) een afspraak maken met Janna Huis van afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling.

 

 

 

 

Naar boven