Bekendmakingen herontwikkeling Nieuwe Deventerweg 101 en 101-1 (Zwolle)

Logo Zwolle

Coördinatiebesluit bestemmingsplan en omgevingsvergunning

De gemeenteraad heeft op 17 juni 2019 besloten toepassing te geven aan artikel 3:30 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening (coördinatieregeling) om een appartementencomplex met zorg gerelateerde functies in de plint aan de Nieuwe Deventerweg 101 en 101-1 mogelijk te maken.

De coördinatieregeling maakt het mogelijk om de benodigde besluiten voor deze ontwikkeling gezamenlijk voor te bereiden en te coördineren. Voor deze ontwikkeling gaat het om het bestemmingsplan Zwolle-zuidoost, Nieuwe Deventerweg 101en 101-1 en de omgevingsvergunning. Het College van Burgemeester en Wethouders verzorgt de coördinatie tussen de vaststelling van het bestemmingsplan en het verlenen van de omgevingsvergunning. De bevoegdheid tot vaststelling van het bestemmingsplan blijft in handen van de gemeenteraad. Het is niet mogelijk tegen dit coördinatiebesluit bezwaar of beroep in te stellen.

Besluit vormvrije m.e.r.-beoordeling

De gemeenteraad heeft ook op 17 jun1 2019 besloten, ingevolge het bepaalde in artikel 7.17 Wet milieubeheer, dat er geen milieueffectrapport hoeft te worden opgesteld voor de realisatie van een appartementencomplex met zorg gerelateerde functies in de plint aan de Nieuwe Deventerweg 101 en 101-1.

Zij is van mening dat uit de opgestelde aanmeldnotitie vormvrije m.e.r.-beoordeling blijkt dat het plan geen belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu zal hebben. Het opstellen van een milieueffectrapport is dan ook niet noodzakelijk.

Het vormvrije m.e.r.-beoordelingsbesluit met de daarbij behorende stukken ligt met ingang van donderdag 13 februari 20208 gedurende zes weken tot en met woensdag 25 maart 2020 in het Stadskantoor (Lübeckplein 2) voor een ieder ter inzage.

Het Stadskantoor is geopend op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en op donderdag van 9.00 tot 19.00 uur.

Het is niet mogelijk tegen dit besluit bezwaar of beroep in te stellen, tenzij het de belanghebbende rechtstreeks in zijn belang treft. Eventuele bezwaren tegen dit m.e.r.-beoordelingsbesluit kunt u inbrengen als zienswijzen tegen het ontwerp bestemmingsplan en/of ontwerp omgevingsvergunning.

Voornemen tot voorbereiding bestemmingsplan Zwolle-zuidoost, Nieuwe Deventerweg 101en 101-1

Tenslotte wordt, op grond van artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening, bekend gemaakt dat het voornemen bestaat een bestemmingsplan voor te bereiden ten behoeve van de realisatie van een appartementencomplex met zorg gerelateerde functies in de plint aan de Nieuwe Deventerweg 101 en 101-1.

Er worden geen stukken ter inzage gelegd. Er kunnen geen zienswijzen worden ingediend op het voornemen om het bestemmingsplan voor te bereiden. Er worden geen onafhankelijke instanties in de gelegenheid gesteld advies uit te brengen over het voornemen om het bestemmingsplan voor te bereiden.

Zodra het ontwerp van het bestemmingsplan gereed is verschijnt hierover een publicatie in het Gemeenteblad en in de Staatscourant op www.officielebekendmakingen.nl. In deze publicatie wordt aangegeven gedurende welke termijn het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt. Ook wordt in de publicatie de mogelijkheid tot het indienen van zienswijzen toegelicht.

 

Naar boven