VASTSTELLING BESTEMMINGSPLAN EN BEELDKWALITEITSPLAN ‘KATWIJK NB, LIEFKESHOEK 43 EN 43A’

Logo Cuijk

 

Burgemeester en wethouders van Cuijk maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Cuijk op 3 februari 2020 het bestemmingsplan ‘Katwijk NB, Liefkeshoek 43 en 43a’ gewijzigd heeft vastgesteld. Daarnaast is het beeldkwaliteitsplan ‘Katwijk NB, Liefkeshoek 43 en 43a’ vastgesteld als wijziging van de welstandsnota. Er is geen exploitatieplan vastgesteld.

 

De locatie van het voormalige tankstation aan de Liefkeshoek 43/43a in Katwijk NB wordt herontwikkeld tot vier woonpercelen met vrijstaande woningen. De bestaande bedrijfswoning van het tankstation wordt een reguliere woning met daarachter een tuin.

 

Provinciale Staten hebben op 14 januari 2020 het besluit genomen om voor dit project de begrenzing in de provinciale verordening aan te passen. In het vast te stellen bestemmingsplan komen daarmee de in de regels en op de verbeelding opgenomen provinciale zones te vervallen. Op grond hiervan is het bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld.

 

Het bestemmingsplan, beeldkwaliteitsplan, vaststellingsbesluit en de bijbehorende stukken liggen zes weken ter inzage van woensdag 12 februari 2020 tot en met dinsdag 24 maart 2020. Een uitgeprint exemplaar kan worden ingezien bij de publieksbalie in het gemeentehuis tijdens openingstijden. Tegen betaling zijn afschriften verkrijgbaar. U kunt de stukken ook inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl, onder ID-nummer NL.IMRO.1684.BPKaLiefkeshoek43-VA01.

 

Van donderdag 13 februari 2020 tot en met woensdag 25 maart 2020 kan tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te ’s Gravenhage, door:

  • belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest een zienswijze naar voren te brengen;

  • een ieder tegen de wijzigingen die door de gemeenteraad zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

 

Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te ’s Gravenhage. Aan zowel het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

 

Het besluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking, voordat op dat verzoek is beslist.

 

Tegen het besluit tot vaststelling van het beeldkwaliteitsplan als wijziging van de welstandsnota is geen beroep mogelijk.

 

Cuijk, 11 februari 2020

Burgemeester en wethouders van Cuijk

 

 

Naar boven