Ontwerpbestemmingsplan Jochem Janszplantsoen Odijk, gemeente Bunnik

Logo Bunnik

Burgemeester en wethouders van Bunnik maken bekend dat met ingang van donderdag 13 februari 2020 gedurende zes weken (tot en met woensdag 25 maart 2020) het ontwerpbestemmingsplan Jochem Janszplantsoen Odijk en de daarop betrekking hebbende stukken voor iedereen ter inzage liggen.

Wat houdt dit bestemmingsplan in?

Op de locatie Jochem Janszplantsoen zijn 12 verouderde sociale huurwoningen aanwezig. In participatie met de bewoners en de omwonenden is door de initiatiefnemer een bouwplan ontwikkeld voor de herontwikkeling van deze locatie. Het bestemmingsplan Jochem Janszplantsoen in Odijk voorziet in de mogelijkheid van het bouwen van 20 sociale huur appartementen en 12 sociale huurwoningen ter vervanging van de huidige woningen. Daarnaast wordt de openbare ruimte anders vorm gegeven omdat een gedeelte van de weg moet worden omgelegd om deze ontwikkeling mogelijk te maken.

Gelijktijdig met opstellen van het bestemmingsplan is een beeldkwaliteitsplan opgesteld voor deze locatie. In dit beeldkwaliteitsplan zijn de beschrijving en criteria van beeldkwaliteit voor deze locatie opgenomen.

In navolging op het besluit van het college is het Ontwerpbestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan nu gereed voor ter inzage legging.

Hoe kunt u het bestemmingsplan inzien?

Het plan is binnen de genoemde termijn digitaal raadpleegbaar via de website www.ruimtelijkeplannen.nl (identificatienummer NL.IMRO.0312.bpODKjjplantsoen-on01). U kunt het plan ook inzien (digitaal en op papier) in het gemeentehuis, Singelpark 1 in Odijk. Ook zijn de plannen in te zien via www.bunnik.nl onder ‘nieuwbouwprojecten’ ‘Jochem Janszplantsoen’.

De bronbestanden van het plan zijn beschikbaar via http://publiek.tercera-ro.nl/officieel/0312/NL.IMRO.0312.bpODKjjplantsoen-on01/

Zienswijze indienen

Van donderdag 13 februari 2020 tot en met woensdag 25 maart 2020 kan iedereen als volgt een zienswijze over het plan indienen bij de gemeenteraad:

  • 1.

    S chriftelijk: u kunt uw brief sturen naar de Gemeenteraad van Bunnik, Postbus 5, 3980 CA Bunnik.

  • 2.

    M ondeling: hiervoor kunt u een afspraak maken met Bart Stolk van de afdeling Fysiek domein, telefoonnummer (030) 659 5965.

  • 3.

    D igitaal: met het formulier ‘Zienswijze indienen’, te vinden op www.bunnik.nl onder ‘Online regelen’.

Naar boven