WIJZIGINGSPLAN “Opwaardering Windturbines EPZ”

Logo Borsele

Burgemeester en wethouders van Borsele maken, in het kader van artikel 3.9a, lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening, het volgende bekend. Bij besluit van 4 februari 2020 hebben zij het wijzigingsplan “Opschaling windturbines EPZ” vastgesteld.

Inhoud wijzigingsplan

Dit wijzigingsplan maakt het mogelijk om twee windturbines met een tiphoogte van 150 meter op te richten aan noordzijde van de Europaweg-Zuid in Nieuwdorp. Eén windturbine vervangt een reeds bestaande windturbine op die locatie. De andere, extra, windturbine is voorzien op een braakliggend stuk grond.

Inzage

Het vaststellingsbesluit en het wijzigingsplan kunt u vanaf 13 februari 2020 raadplegen via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website selecteert u het tabblad Plan bekijken - Plannen zoeken - Plannaam of-nummer”. Vul dan in het venster de bij het plan behorende identificatiecode NL.IMRO.0654.BPSG2WTEPZ2019-0002 in. Daarnaast ligt het besluit samen met het wijzigingsplan ter inzage in het gemeentehuis, Stenevate 10 in Heinkenszand. Het gemeentehuis is geopend van maandag t/m donderdag van 8.30 uur tot 16.00 uur en op vrijdag van 08.30 uur tot 12.00 uur.

Beroep

Tegen het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan kan schriftelijk beroep worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht tegen het ontwerpwijzigingsplan.

U kunt beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. De beroepstermijn loopt van 14 februari t/m 26 maart 2020.

Voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld en een spoedeisend belang heeft, kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Inwerkingtreding wijzigingsplan

Het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Heinkenszand, 12 februari 2020

 

Naar boven