Gemeente Aalsmeer – Vervangend besluit bestemmingsplan ‘2e Herziening Hornmeer – Meervalstraat-Roerdomplaan’

Logo Aalsmeer

Z-2017/0 17386

Burgemeester en wethouders van Aalsmeer maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 23 januari 2020 het bestemmingsplan ‘2e Herziening Hornmeer – Meervalstraat-Roerdomplaan’ opnieuw heeft vastgesteld. Het besluit volgt op de tussenuitspraak van 4 september 2019 van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (zaaknummer 201805956/1/R1) over het besluit van 31 mei 2018 tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘2e herziening Hornmeer – Meervalstraat-Roerdomplaan’.

De Afdeling is van oordeel dat de gemeenteraad bij de vaststelling van het plan onvoldoende kennis had van de waterproblematiek als gevolg van het woningbouwproject Meervalstraat-Roerdomplaan en de mogelijke oplossingen hiervoor. Uitvoering en instandhouding van eventuele maatregelen zijn niet in het bestemmingsplan geborgd.

De Afdeling heeft de gemeenteraad de opdracht gegeven om dit geconstateerde gebrek in het bestemmingsplan binnen 26 weken na haar uitspraak op 4 september 2019 te herstellen.

Bestuurlijke Lus

Op het vaststellingsbesluit is afdeling 8.2.2a van de Algemene wet bestuursrecht van toepassing. Dit betekent dat de Afdeling de zogeheten ‘bestuurlijke lus’ heeft toegepast. De gemeenteraad heeft de opdracht gekregen om met inachtneming van de overwegingen van de Afdeling binnen 26 weken een nieuw besluit te nemen, zonder dat daarbij (opnieuw) toepassing hoeft te worden geven aan afdeling 3.4 van de Awb. De gehele bestemmingsplanprocedure behoeft daarom niet opnieuw te worden gedaan.

Wijziging van het bestemmingsplan

Planregels

Toevoegen van een nieuw artikel 5.4.2 en een nieuw artikel 6.4.3 ‘Waterhuishoudkundige voorziening’. Beide artikelen luiden: ‘Een omgevingsvergunning voor bouwen kan slechts worden verleend indien hierin de aanleg en instandhouding van een DIT-riool zoals opgenomen in het schetsontwerp en programma van eisen (bijlage 1 van de planregels) is voorzien.

De aanpassing is gemotiveerd in de ‘oplegnotitie’ die is bijgevoegd in bijlage 7 van de plantoelichting en het ‘maatregelenadvies nieuwbouw Roerdomplaan’ die is bijgevoegd in bijlage 8 van de plantoelichting.

Voor de precieze inhoud van de wijzigingen wordt verwezen naar de stukken die ter inzage liggen.

De verbeelding van het bestemmingsplan is niet gewijzigd.

Terinzagelegging

Het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende verbeelding, regels en toelichting ligt in de periode van vrijdag 7 februari tot en met donderdag 19 maart 2020 voor een ieder te inzage.

De stukken zijn in te zien op de volgende wijzen:

in digitale vorm via de website www.ruimtelijkeplannen.nl onder planidentificatiecode: NL.IMRO.0358.08C-VG02 en

via de gemeentelijke viewer RO-publiceer https://0358.ropubliceer.nl/?__redirected=true;

in papieren vorm bij de balie van de receptie in het gemeentehuis van Aalsmeer, Raadhuisplein 1. De openingstijden van deze balie zijn: maandag tot en met vrijdag van 8.30-14.00 uur (vrije inloop). Op woensdag is de balie open van 8.30 uur tot 20.00 uur;

in papieren vorm bij de Balie Bouwen en Vergunningen in het raadhuis van Amstelveen, Laan Nieuwer Amstel 1; aanmelden via centrale balie (openingstijden balie: maandag tot en met woensdag 8.30–15.30 uur, donderdag 8.30-16.30 uur, vrijdag 8.30-12.30 uur).

Beroep

Belanghebbenden kunnen tegen de bij het nieuwe vaststellingsbesluit aangebrachte wijzigingen, vanaf 7 februari 2020 gedurende zes weken beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (AbRS), postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent, dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is. Voor de behandeling van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd. Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Ter voldoening aan de tussenuitspraak zijn de stukken verzonden naar de Raad van State voor verdere behandeling.

 

 

Naar boven