Regeling van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 3 februari 2020, nr. 2020-00000004554, tot houdende de wijziging van het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit secretaris-generaal SZW 2009, het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit plaatsvervangend secretaris-generaal 2009 SZW en het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit directie Participatie en Decentrale Voorzieningen 2015

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

Gelet op de artikelen 2, eerste lid, van het Coördinatiebesluit organisatie en formatie rijksdienst 2007, 10:3 van de Algemene wet bestuursrecht, 4, vierde lid, aanhef en onderdeel a, 6, vijfde lid, aanhef en onderdeel a, en 23, eerste lid, van het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit SZW 2009;

Besluit:

ARTIKEL I

Het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit SZW 2009 wordt als volgt gewijzigd:

A

Artikel 2, onderdeel b, onder 6°, komt te luiden: de directie Dienstverlening, samenwerkingsverbanden en uitvoering;.

B

Artikel 6 wordt als volgt gewijzigd:

1. In het vierde lid, onderdeel j, wordt ‘Directie Uitvoering van Beleid’ vervangen door: de Directie Dienstverlening, Samenwerkingsverbanden en Uitvoering.

2. In het vierde lid, onderdeel k, wordt ‘Directie Uitvoering van Beleid’ vervangen door: de Directie Dienstverlening, Samenwerkingsverbanden en Uitvoering.

C

In artikel 9, tweede lid, onderdeel c, wordt ‘Directie Uitvoering van Beleid’ vervangen door: de Directie Dienstverlening, Samenwerkingsverbanden en Uitvoering.

D

In artikel 22 vervalt het vierde lid.

ARTIKEL II

Het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit plaatsvervangend secretaris-generaal 2009 SZW wordt als volgt gewijzigd:

A

In artikel 1 vervalt onder vervanging van de puntkomma door een punt in onderdeel e, onderdeel f.

B

Artikel 2 wordt als volgt gewijzigd:

1. In het eerste lid, onderdeel f, onder i, wordt ‘Directie Uitvoering van Beleid’ vervangen door: Uitvoering van Beleid bestaande uit drie afdelingen met ieder aan het hoofd een afdelingshoofd.

2. Het tweede lid vervalt.

C

De artikelen 3a, 6e, 6f en 6g vervallen.

D

Artikel 7a wordt als volgt gewijzigd:

1. In het eerste lid, wordt ‘de Directie Uitvoering van Beleid’ vervangen door: de Directie Dienstverlening, Samenwerkingsverbanden en Uitvoering.

2. In het tweede lid, aanhef en onderdeel c, wordt ‘de Directie Uitvoering van Beleid’ vervangen door: de Directie Dienstverlening, Samenwerkingsverbanden en Uitvoering.

3. In het derde lid, wordt ‘de Directie Uitvoering van Beleid’ vervangen door: de Directie Dienstverlening, Samenwerkingsverbanden en Uitvoering.

4. In het vierde lid, wordt ‘de Directie Uitvoering van Beleid’ vervangen door: de Directie Dienstverlening, Samenwerkingsverbanden en Uitvoering.

ARTIKEL III

Het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit directie Participatie en Decentrale Voorzieningen 2015 wordt als volgt gewijzigd:

In artikel 4, onderdeel f, wordt ‘de Directie Uitvoering van Beleid’ vervangen door: de Directie Dienstverlening, Samenwerkingsverbanden en Uitvoering.

ARTIKEL IV

Deze regeling treedt in werking met ingang van de eerste dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst, en werkt terug tot en met 1 maart 2019

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 3 februari 2020

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, W. Koolmees

TOELICHTING

Met ingang van 1 maart 2019 is de constructie van een directie Uitvoering van Beleid binnen de Directie Dienstverlening, Samenwerkingsverbanden en Uitvoering vervallen. De Directie Uitvoering van Beleid is omgevormd naar drie afdelingen. Met dit besluit wordt in bovengenoemde Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluiten de naam ‘Directie Uitvoering van Beleid’ vervangen door: de Directie Dienstverlening, Samenwerkingsverbanden en Uitvoering.

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, W. Koolmees

Naar boven