Gemeente West Betuwe - Ontwerp wijzigingsplan - Enggraaf ongenummerd, Haaften

Logo West Betuwe

Burgemeester en wethouders van West Betuwe maken op grond van artikel 3.9 a Wet ruimtelijke ordening bekend dat zij het ontwerp wijzigingsplan “Enggraaf ongenummerd Haaften”  voor een ieder ter inzage leggen.

Inhoud ontwerp wijzigingsplan

Op het perceel in Haaften is momenteel een fruitboomgaard aanwezig. Deze wordt voor een deel geruimd om plaats te maken voor een volledig nieuw glastuinbouwbedrijf. Voor deze gronden is een wijzigingsplan opgesteld, dat voorziet in de bouw van een glastuinbedrijf van 45.000 m² met kassen, bedrijfsgebouwen en een bedrijfswoning.

Termijn van inzage

Het ontwerp wijzigingsplan met de daarbij behorende stukken ligt van donderdag 6 februari t/m woensdag 18 maart 2020  ter inzage op het gemeentehuis van West Betuwe. Bezoekadres: Kuipershof 2, 4191 KH Geldermalsen. Voor het maken van een afspraak neemt u contact op met de Omgevingsdienst Rivierenland (ODR). U bereikt ze via (0344) 579314 of info@odrivierenland.nl.

De planstukken zijn ook te raadplegen op de landelijke voorziening: www.ruimtelijkeplannen.nl, met de IMRO-codering: NL NL.IMRO.1960.HAAEnggraafOng-ONT1.

Wilt u reageren op het ontwerpwijzigingsplan?

Gedurende de termijn van inzage ( t/m woensdag 18 maart 2020) kan een ieder een schriftelijke zienswijze ( géén email) sturen naar het college van burgemeester en wethouders. Indien u een mondelinge zienswijze wilt geven dient u hiervoor, uiterlijk één week voor het einde van de terinzage termijn, eerst een afspraak te maken via het Klantencontactcentrum van de gemeente West Betuwe.

Besluit vormvrije m.e.r.-beoordeling

Burgemeester en wethouders van West Betuwe maken op grond van artikel 7.17, van de Wet milieubeheer bekend dat zij ten aanzien van de vormvrije m.e.r.-beoordeling voor het project Enggraaf ongenummerd Haaften hebben besloten dat er in de verdere procedure van het wijzigingsplan kan worden volstaan met de uitkomsten van de vormvrije m.e.r.-beoordeling in de toelichting van het wijzigingsplan.

Aanleiding

Ingevolge de Wet milieubeheer en het Besluit milieubeheer moet bij de voorbereiding van een besluit dat een 'activiteit' mogelijk maakt en dat belangrijke gevolgen voor het milieu kan hebben worden beoordeeld of een milieueffectrapportage (m.e.r.) moet worden opgesteld. Op grond van het Besluit milieueffectrapportage, Bijlage onderdeel D 9 geldt een m.e.r.-beoordelingsplicht voor de vestiging van een glastuinbouwgebied, in gevallen waarin de activiteit betrekking heeft op een oppervlakte van 50 hectare of meer (drempelwaarde).

Overweging

De beoogde ontwikkeling blijft ruim onder de drempelwaarde. De nieuw te bouwen kas heeft een oppervlakte van 3,5 ha ( 35.000 m²). Daarom kan voor de m.e.r.-beoordeling worden volstaan met een vormvrije m.e.r.-beoordeling en een verkorte weergave ervan in de toelichting van het wijzigingsplan. Uit de vormvrije m.e.r.-beoordeling blijkt dat er geen nadelige gevolgen voor het milieu zijn die het maken van een milieueffectrapport rechtvaardigen.

Wilt u reageren op het besluit m.e.r.-beoordeling?

U kunt niet reageren op het besluit m.e.r.-beoordeling. Het is wel mogelijk een zienswijze in te dienen op het ontwerp wijzigingsplan waarin het besluit is verwerkt.

 

Naar boven