Vastgesteld uitwerkingsplan 1e uitwerking Stratum binnen de Ring II (Blauwververij/Romerohof)

Logo Eindhoven

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 28 januari 2020 het uitwerkingsplan 1e uitwerking Stratum binnen de Ring II (Blauwververij/Romerohof) vastgesteld.

Aanleiding voor dit uitwerkingsplan is de transformatie van een braakliggend terrein in de Rochusbuurt naar een stedelijk woonmilieu. De Rochusbuurt is het woongebied tussen de Geldropseweg, St. Jorislaan en de Hertogstraat.

Dit project betreft de herontwikkeling van het terrein van de voormalige Blauwververij aan de St. Jorislaan en het aangrenzende terrein aan de Romerohof. Het project omvat 17 grondgebonden woningen en betreft huurwoningen in het midden- en hoge segment. Naar verwachting worden er drie koopwoningen aangeboden.

Inzage

Het besluit van het college, het uitwerkingsplan en de overige stukken liggen met ingang van 6 februari 2020 tot en met 19 maart 2020 ter inzage. U kunt de stukken inzien bij het Inwonersplein (Stadskantoor), Stadhuisplein 10, Eindhoven. De openingstijden van het Inwonersplein zijn op maandag van 9.00 tot 19.00 uur en op dinsdag t/m vrijdag van 09.00-16.30 uur.

Daarnaast kunt u het uitwerkingsplan bekijken op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl via de directe link: https:/www/ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0772. 80343-0301

De bronbestanden kunt u vinden via: https://www.eindhoven.nl/ruimtelijkeplannen/plannen/NL.IMRO.0772. 80343/NL.IMRO.0772. 80343-0301/

Beroep

Met ingang van vrijdag 7 februari 2020 tot en met donderdag 19 maart 2020 kan beroep worden ingesteld tegen het vaststellingsbesluit van het college. Beroep kan worden ingesteld door:

  • 1.

    een belanghebbende die op tijd een zienswijze over het ontwerpuitwerkingsplan heeft ingediend;

  • 2.

    een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze over het ontwerpuitwerkingsplan in te dienen.

Op het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan is de Crisis- en Herstelwet van toepassing. Dit betekent dat u in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden u aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Het beroep wordt niet-ontvankelijk verklaard indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en Herstelwet van toepassing is.

Een beroepschrift kunt u indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Voorlopige voorziening en inwerkingtreding

Een beroep heeft geen schorsende werking. Het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan treedt in werking met ingang van 20 maart 2020. Om dit te voorkomen kan degene die een beroepschrift heeft ingediend, verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen. Dit kan bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

De voorzieningenrechter kan een voorlopige voorziening treffen wanneer sprake is van onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen. Als een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, wordt de inwerkingtreding van het vaststellingsbesluit uitgesteld totdat op het verzoek is beslist.

Eindhoven 28 januari 2020

Naar boven