Vastgesteld bestemmingsplan ‘Derde Tuinbouwgebied 2019’ te Nieuwe Wetering

Logo Kaag en Braassem

Burgemeester en wethouders van Kaag en Braassem maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 27 januari 2020 het bestemmingsplan ‘Derde Tuinbouwgebied 2019’ te Nieuwe Wetering heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan ‘Derde Tuinbouwgebied 2019’ is ten opzichte van het ontwerpplan gewijzigd vastgesteld. De wijzigingen betreffen wijzigingen op de verbeelding opgenomen waaronder aanpassingen in o.a. bestemmingsvlakken, begrenzingen en aanduidingen.

Waar gaat het bestemmingsplan ‘Derde Tuinbouwgebied 2019’ te Nieuwe Wetering over?

Met het voorliggende bestemmingsplan wordt het Derde Tuinbouwgebied te Nieuwe Wetering van een actueel planologisch juridisch kader voorzien. Het primaire doel van het voorliggende plan is voldoen aan de actualiseringsplicht uit de Wet ruimtelijke ordening. Bovendien moet voldaan worden aan de digitaliserings- en standaardiseringseisen die aan bestemmingsplannen worden gesteld. De in het plangebied gerealiseerde (en vergunde) bouwplannen, waaraan door middel van afwijkingsprocedures, postzegelbestemmingsplannen, uitwerkings- en/of wijzigingsplannen onherroepelijke medewerking is verleend, zijn integraal in voorliggend ontwerpbestemmingsplan opgenomen. Het integreren van deze verschillende plannen draagt bij aan de uniforme regeling die voor het plangebied ‘Derde Tuinbouwgebied 2019’ gewenst is.

U kunt het bestemmingsplan bekijken

Vanaf donderdag 6 februari 2020 tot en met woensdag 18 maart 2020 ligt het vastgestelde bestemmingsplan, het vaststellingsbesluit en overige bijbehorende stukken voor een ieder ter inzage op het gemeentehuis, Westeinde 1 te Roelofarendsveen. U bent welkom op werkdagen van 08.30 tot 12.30 uur of op afspraak. U kunt het bestemmingsplan ook digitaal inzien op onze website www.kaagenbraassem.nl onder het kopje ‘Wonen en leven’ en vervolgens ‘Wonen en bouwen’ of op www.ruimtelijkeplannen.nl. Hiervoor kunt u het ID-nummer : NL.IMRO.1884.BPDERDETUINBOUW19-VAS1 gebruiken.

Wat kunt u doen als u het niet eens bent met het bestemmingsplan?

Vanaf de dag van terinzagelegging kan, gedurende 6 weken, beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Beroep kan worden ingesteld door degene die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht.Let wel, aan het instellen van beroep of aanvragen van een voorlopige voorziening zijn wel kosten aan verbonden.

Als u beroep instelt kunt u verzoeken om een voorlopige voorziening. Dit verzoek richt u aan de voorzieningenrechter van de voornoemde afdeling.

Het vaststellingsbesluit treedt in werking op de dag nadat de beroepstermijn is afgelopen en er geen verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) is ingediend bij de Raad van State. Het plan is onherroepelijk als er door de Raad van State een uitspraak is gedaan over het ingestelde beroep of als er binnen de beroepstermijn geen beroepschriften worden ingediend.

U mag alleen beroep instellen als u belanghebbende bent en direct te maken krijgt met de gevolgen van dit besluit

Wanneer treden het bestemmingsplan in werking?

Het vaststellingsbesluit van het bestemmingsplan treedt in werking op de dag nadat de beroepstermijn is afgelopen en er geen verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) is ingediend bij de Raad van State. Er is sprake van onherroepelijkheid als er door de Raad van State een uitspraak is gedaan over het ingestelde beroep of als er binnen de beroepstermijn geen beroepschriften worden ingediend.

Heeft u nog vragen?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer M. van der Weide Cezarini of een van onze klantadviseurs, tel. (071) 332 72 72, email: info@kaagenbraassem.nl

 

Naar boven