Besluit aanpassen mandaatbesluit wegens Wet Normalisering Rechtspositie Ambtenaren

De directeur-generaal van de Statistiek,

  • gelet op titel 10.1 van de Algemene wet bestuursrecht en de Wet op het Centraal bureau voor de statistiek

  • het Besluit mandaat, volmacht en machtiging Centraal Bureau voor de Statistiek van 21 februari 2018

In aanmerking nemende dat,

Enkele documenten moeten worden aangepast door de invoering van de Wet Normalisering Rechtspositie Ambtenaren (WNRA). Eén van deze documenten is het, voor het CBS geldende, mandaatbesluit van 21 februari 2018. Om dit mandaatbesluit in overeenstemming te brengen met de WNRA dient deze als volgt aangepast te worden:

BESLUIT

  • Na artikel 1, wordt artikel 1a toegevoegd;

  • Artikel 1a luidt als volgt: ‘Voor de toepassing van dit besluit en de daarop berustende bepalingen wordt met de verlening van mandaat gelijkgesteld de verlening van volmacht om namens het bestuursorgaan voor het CBS privaatrechtelijke rechtshandelingen te verrichten.’

Toelichting:

Deze veranderingen betekenen dat waar in het mandaatbesluit ‘mandaat’ staat, daar ook ‘volmacht’ onder valt. Aangezien in het mandaatbesluit en de daarbij behorende uitgangspunten duidelijk wordt aangegeven welke functionaris welke bevoegdheden heeft, is verdere aanpassing van het mandaatbesluit niet nodig. Aanpassingen aan de memo ‘Uitgangspunten CBS-Mandaat 2018’ worden gemaakt wanneer er meer duidelijkheid is over de regelgeving.

Den Haag, 28 januari 2020

De directeur-generaal van de statistiek T.B.P.M. Tjin-A-Tsoi

Naar boven