Gemeente Alkmaar - m.e.r. beoordelingsbesluit - Ruysdaelkade 40, Alkmaar

Logo Alkmaar

Burgemeester en wethouders van Alkmaar maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 7.17 van de Wet milieubeheer het volgende bekend.

In verband met het voorontwerp bestemmingsplan Ruysdaelkade 40 is ten behoeve van de toekomstige bouw van een appartementengebouw met 57 woningen en praktijkruimten van Vink Bouw een aanmeldnotitie vormvrije m.e.r.-beoordeling ontvangen.

Op grond van categorie 11.2 uit onder D van het Besluit is het plan voor de hierboven genoemde ontwikkeling op deze locatie m.e.r.- beoordelingsplichtig. Het college heeft conform deze beoordelingsplicht beoordeeld of bij de voorbereiding van het besluit omtrent de aanvraag een milieueffectrapport (MER) moet worden gemaakt.

Op 14 januari 2020 heeft het college besloten dat er geen milieueffectrapport behoeft te worden opgesteld voor de bouw van de praktijkruimte en 57 appartementen aan de Ruysdaelkade 40. Zij zijn van mening dat het gezien de aard van de activiteiten en de zorgvuldigheid waarmee de woningen worden ingepast en gerealiseerd, is uitgesloten dat de activiteit belangrijke nadelige gevolgen met zich meebrengt voor het milieu. Het opstellen van een milieueffectrapportage is dan ook niet noodzakelijk. Het voorontwerp bestemmingsplan Ruysdaelkade 40 kan ter inzage worden gelegd.

Inzien

Het m.e.r. beoordelingsbesluit en de aanmeldnotitie vormvrije m.e.r. liggen voor een ieder gedurende zes weken ter inzage met ingang van donderdag 6 februari 2020 tot en met woensdag 18 maart 2020 bij de servicebalie Vergunning & subsidieverlening van het Stadskantoor aan het Mallegatsplein 10 te Alkmaar.

De servicebalie werkt alleen op afspraak. U kunt een afspraak maken via www.alkmaar.nl of via telefoonnummer 14 072. Daarnaast kunt u het m.e.r. beoordelingsbesluit langs elektronische weg inzien via onze internetpagina www.alkmaar.nl/inzage of via www.officielebekendmakingen.nl.

Overlegreacties

Het m.e.r.-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbeslissing voor het opstellen van een bestemmingsplan. Op grond van artikel 6.3. van de Algemene wet bestuursrecht staat tegen dit besluit geen bezwaar of beroep open, tenzij het de belanghebbende rechtstreeks in zijn belang treft. Eventuele bezwaren tegen dit m.e.r. beoordelingsbesluit kunt u wel als inspraakreactie tegen het voorontwerp bestemmingsplan indienen.

Burgemeester en wethouders van Alkmaar

 

Naar boven