Gemeente Weert – verkeersbesluit - oplaadpunten realiseren voor elektrische voertuigen – parkeerterrein aan de Wilhelminasingel 228, Weert

Logo Weert

Burgemeester en wethouders van Weert,

 

Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994, zijn wij bevoegd dit verkeersbesluit te nemen.

 

OVERWEGINGEN TEN AANZIEN VAN HET BESLUIT

 

Vereiste van een besluit

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

 

Gelet op:

  • -

    de bepalingen in de Wegenverkeerswet 1994, het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990, het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW) en de Algemene wet bestuursrecht;

  • -

    artikel 26 van het BABW wordt dit besluit bekendgemaakt door publicatie in de Staatscourant en is voor een ieder in te zien op de website van de Staatscourant;

  • -

    het wijzigingsbesluit 2016 mandatenregeling, 11 februari 2017, van het college van Burgemeester en Wethouders, waarin het afdelingshoofd Openbaar Gebied gemachtigd is tot het nemen van verkeersbesluiten. 

Uit oogpunt van:

  • -

    het verzekeren van de veiligheid op de weg;

  • -

    het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan;

  • -

    het beschermen van weggebruikers en passagiers;

  • -

    het zoveel mogelijk waarborgen van vrijheid van het verkeer. 

Is het gewenst om:

Twee oplaadpunten te realiseren voor elektrische voertuigen op het parkeerterrein aan de Wilhelminasingel 228 te Weert. 

 

Motivering

De gemeente Weert stimuleert het elektrisch vervoer. Dit draagt bij aan het verbeteren van de luchtkwaliteit en leefomgeving. 

De realisatie van deze elektrische oplaadpunten valt onder het provinciale project waarbij er 1.250 slimme laadpalen worden geplaatst in Limburg en Noord-Brabant. Aan dit project heeft de gemeente Weert zich geconformeerd.  

De voorgestelde locatie is op basis van een verzoek van een particulier, die geen parkeergelegenheid op eigen terrein heeft, tot stand gekomen. Daarbij heeft de gemeente beoordeeld welke openbare parkeerplaatsen op een centrale locatie binnen de woonwijk én binnen 300 meter van het (woon)adres van de aanvrager gereserveerd kunnen worden voor elektrische voertuigen.

 

Gehoord

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is overleg gepleegd met de taakbeheerder verkeer te Weert van het korps Nationale Politie.  

 

Besluiten

Op grond van vorenstaande overwegingen besluiten burgemeester en wethouders om:

  • 1.

    door plaatsing van het verkeersbord E04, van bijlage 1 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990, gecombineerd met onderborden OB20 en OB504 twee openbare parkeerplaats op het parkeerterrein aan de Wilhelminasingel 228 te Weert te reserveren voor elektrische voertuigen.

Een en ander zoals aangegeven op de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte tekening;

 

Weert, 15-1-2020

Namens burgemeester en wethouders,

 

Harold Stultiens

Hoofd afdeling Openbaar Gebied

 

Bijlagen

  • -

    Tekening locatie gereserveerde openbare parkeerplaats voor elektrische voertuigen op het parkeerterrein aan de Wilhelminasingel 228 te Weert in Weert.  

Naar boven