Besluit van 28 januari 2020 nr. 2020000195, houdende Wijziging van de vervangingsregeling in geval van tijdelijke afwezigheid van een minister

Wij Willem-Alexander, bij de Gratie Gods, Koning der Nederlanden, Prins van Oranje-Nassau, enz. enz. enz.

Op de voordracht van Onze Minister-President, Minister van Algemene Zaken d.d. 28 januari 2020, kenmerk 3720131;

Gelet op de artikelen 44, 45 en 46 van de Grondwet;

HEBBEN GOEDGEVONDEN EN VERSTAAN:

ARTIKEL I

Het koninklijk besluit van 26 oktober 2017, nr. 2017001818, wordt als volgt gewijzigd:

Artikel 1 komt te luiden:

  • 1. Een minister wordt bij tijdelijke afwezigheid vervangen door de staatssecretaris van hetzelfde ministerie voor zover en voor zolang de minister in de gelegenheid is om de staatssecretaris aanwijzingen dienaangaande te geven. De staatssecretaris kan in die gevallen tevens met raadgevende stem aan de vergadering van de ministerraad deelnemen.

  • 2. Ten aanzien van de vervanging zoals aangegeven in het vorige lid geldt dat de Minister van Financiën wordt vervangen door Staatssecretaris dr. J.A. Vijlbrief. Indien ook Staatssecretaris dr. J.A. Vijlbrief afwezig is, wordt de Minister vervangen door Staatssecretaris drs. A.C. van Huffelen.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van 29 januari 2020.

Onze Ministers zijn belast met de uitvoering van dit besluit dat zal worden geplaatst in de Staatscourant en waarvan afschrift zal worden gezonden aan de in dit besluit genoemden, de Hoge Colleges van Staat, de ministerraad, de Gevolmachtigde Ministers van Aruba, van Curaçao en van Sint Maarten en de ministeries.

’s-Gravenhage, 28 januari 2020

Willem-Alexander

De Minister-President, Minister van Algemene Zaken, M. Rutte

Naar boven