Ontwerpbestemmingsplan ‘Pilarenlaan 47 eo’ ter inzage

Logo Noordwijk

Het college van burgemeester en wethouders van Noordwijk maakt bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Pilarenlaan 47 eo’ met plancode NL.IMRO.0575.BPBGPilaren47eo-ON01 ter inzage ligt. De procedure staat beschreven in artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht.

Plangebied

Het plangebied is gelegen ten noordoosten van de woning Pilarenlaan 47 te Noordwijkerhout. Het plangebied ligt in het buitengebied van de gemeente Noordwijk, aan de rand van de kern Noordwijkerhout aan de Maandagsewetering. Het plangebied betreft het perceel kadastraal bekend gemeente Noordwijkerhout, sectie B, nummer 3785.

Inhoud van het plan

Het bestemmingsplan biedt het juridisch en planologisch kader voor het oprichten van een greenportwoning op een stuk grond gelegen naast de woning Pilarenlaan 47. De te realiseren woning vormt een uitbreiding van het bestaande bouwcluster.

Op grond van het bestemmingsplan ‘Pilarenlaan 47 eo’ mag de op te richten woning een maximale inhoudsmaat hebben van 750 m3. De goot- en nokhoogte van de woning bedragen maximaal respectievelijk 4,5 en 8 meter. Tevens mogen vrijstaande bijgebouwen en overkappingen worden gerealiseerd tot maximaal 50 m2.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Pilarenlaan 47 eo' ligt vanaf woensdag 5 februari 2020 tot en met dinsdag 17 maart 2020 ter inzage. Het is in te zien in het gemeentehuis aan de Voorstraat 42 en via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl met de plancodering: NL.IMRO.0575.BPBGPilaren47eo-ON01.

Zienswijze indienen

Iedereen kan een zienswijze indienen. Dit moet binnen de termijn van de terinzagelegging (tot en met woensdag 17 maart 2020 en kan mondeling, maar bij voorkeur schriftelijk (gemotiveerd en ondertekend) worden ingediend. Een zienswijze moet worden gericht aan: de gemeenteraad van Noordwijk, Postbus 298, 2200 AG Noordwijk, onder vermelding van “zienswijze ontwerpbestemmingsplan Pilarenlaan 47 eo”. Voor een eventuele mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met het team Ruimtelijke Ontwikkeling, (071) 36 60 000.

 

Naar boven