Bestemmingsplan ‘Zeestraat 85’ ongewijzigd vastgesteld

Logo Noordwijk

Het College van Burgemeester en Wethouders van Noordwijk maakt bekend dat de gemeenteraad op 21 januari 2019 het bestemmingsplan ‘Zeestraat 85’ met plancode NL.IMRO.0576.201800052-0003 op grond van artikel 3.1 Wet ruimtelijke ordening(Wro) ongewijzigd heeft vastgesteld. De gemeenteraad heeft eveneens besloten om geen exploitatieplan vast te stellen.

Plangebied

Het plangebied ligt aan de Zeestraat in de kern Noordwijkerhout. Het bestaande bedrijfsperceel Zeestraat 83a (kadastraal bekend Sectie E, nummer 3405) grenst aan de noordkant direct aan de Zeestraat. Ten westen en oosten van het perceel zijn bestaande woningen aan de Zeestraat gesitueerd. Ten zuiden daarvan staat de bestaande woning Zeestraat 85.

Het oostelijk deel van het perceel Zeestraat 85 (kadastraal bekend Sectie E, nummer 3405) maakt deel uit van het plangebied. Deze grenst aan de noordzijde aan de tuinen van de woningen aan de Zeestraat, aan de oostkant aan de tuin behorend bij de woning Zeestraat 85, ten oosten aan de woning Erfvoort 38 en ten zuiden aan het Erfvoort. Ten noorden van het plangebied ligt het Bavoterrein.

Inhoud van het plan

Het bestemmingsplan ‘Zeestraat 85’ biedt het juridisch en planologisch kader voor de volgende beoogde ontwikkelingen:

Het oprichten van twee vrijstaande woningen ter plaatse van Zeestraat 83A (omzetten bedrijfsbestemming naar wonen) en naast Zeestraat 85 (toekennen bouwvlak).

Ter inzage

Het bestemmingsplan ‘Zeestraat 85’ ligt vanaf woensdag 5 februari tot en met woensdag 18 maart 2020 ter inzage. Het is in te zien in het gemeentehuis aan de Voorstraat 42 en via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl met de plancodering: NL.IMRO.0576.201800052-0003.

Beroep instellen

Een belanghebbende die een zienswijze heeft ingediend of die aantoont dat hij niet in staat is geweest om een zienswijze in te dienen kan beroep instellen tegen het besluit. Het beroep moet ingediend worden in de periode vanaf donderdag 6 februari tot en met woensdag 18 maart 2020. Een beroepschrift kunt u indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het beroepschrift bevat in elk geval uw naam, adres, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep.

Het instellen van beroep schorst de werking van het vastgestelde bestemmingsplan niet. Indien u beroep heeft ingesteld en er sprake is van spoedeisend belang, kunt u (ook) een verzoek voor een voorlopige voorziening indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Aan bovenstaande procedures zijn griffiekosten verbonden.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking op donderdag 19 maart 2020, tenzij toepassing wordt gegeven artikel 3.8 lid 6 van de Wet op de ruimtelijke ordening(Wro) of er voor deze datum een verzoek voor een voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval wordt de inwerkingtreding van de betreffende besluiten opgeschort totdat over het verzoek is beslist.

 

Naar boven