Ontwerpwijzigingsplan Eibersburen 8 te Lutjegast en ontwerpbesluit hogere grenswaarde Eibersburen 8 te Lutjegast

Logo Westerkwartier

Ontwerpwijzigingsplan

Burgemeester en wethouders van de gemeente Westerkwartier maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpwijzigingsplan ‘Eibersburen 8’ te Lutjegast ter inzage ligt.

Het ontwerpwijzigingsplan voorziet in de mogelijkheid om de bestemming ‘Horeca’ te wijzigen in de bestemming ‘Wonen’. Deze wijzigingsbevoegdheid is opgenomen in de regels van de bestemmingsplannen ‘Buitengebied Grootegast’ en ‘Buitengebied Grootegast 2010 – Gedeeltelijke herziening 2014’.

Ontwerpbesluit hogere grenswaarde wegverkeerslawaai

Burgemeester en wethouders zijn voornemens om een hogere grenswaarde dan de wettelijke norm van 48 dB vast te stellen voor het toestaan van een reguliere woning op het perceel Eibersburen 8 te Lutjegast. Uit het akoestisch onderzoek (bijlage bij het ontwerpwijzigingsplan) blijkt dat als gevolg van het wegverkeer op de Eibersburen en de Stationsweg een hogere geluidsbelasting op de buitengevel optreedt tot 53 dB.

Ter inzage

Het ontwerpwijzigingsplan ‘Eibersburen 8’  en het ontwerpbesluit hogere grenswaarde wegverkeerslawaai liggen vanaf  7 februari 2020 gedurende zes weken tijdens openingstijden ter inzage bij het Klantcontactcentrum in het gemeentehuis te Grootegast (Hoofdstraat 97 te Grootegast).

Het ontwerpwijzigingsplan kan ook digitaal geraadpleegd worden via www.ruimtelijkeplannen.nl (plancode: NL.IMRO.1969.WZBG20HERG1-OW01).

Zienswijze tegen het ontwerpwijzigingsplan en het ontwerpbesluit hogere grenswaarde wegverkeerslawaai

Gedurende de termijn van ter inzage legging kunnen belanghebbenden schriftelijk of mondeling een zienswijze kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Westerkwartier, postbus 100, 9350 AC Leek. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kan contact worden opgenomen met het Klantcontactcentrum van de gemeente Westerkwartier (tel. 14 0594).

 

Naar boven